KCDK-E: Yeni yılı özgür Önderlik, özgür Kurdistan yılı yapalım

Yeni yıl mesajı yayımlayan KCDK-E, "2023 yılını özgür önderlik, özgür Kurdistan yılı yapmak için herkesi seferber olmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), yeni yıl mesajı yayımladı.

Mesajda, "2022 yılında sömürgeci Türk devleti Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmek icin tüm kirli yöntemleri uygulayarak, tüm demokratik kural ve insanlık değerini tanımayıp ayaklar altına alarak işgal ve katliam politikaları ile sonuç almaya çalıştı" denildi.

'GERİLLA VE HALK DESTANSI DİRENİŞ SERGİLEDİ'

KCDK-E'nin mesajında şunlar da ifade edildi:

"Zap, Metina ve Avaşin’de kimyasal silah kullanarak Kurdistan özgürlük gerillasını tasfiye etmek için elinden gelen her şeyi denedi. Ancak gerillanın destansı direnişi karşısında AKP-MHP faşist iktidarının çökertme planı iflas etti ve Zap sendromunu yaşayarak yenilgiyi tattı.

Özgürlük gerillasının destansı direnişi ile Kurdistan halkının değerlerini ve kazanımlarını koruduğu bu mücadele süreci devletin yeni Osmancılık hayallerini boşa çıkardı.  Kurdistan ve bölgeyi işgal etme politikaları boşa çıkarılarak, Kurdistan ve bölge halkının geleceği de korunmuştur.  

Türk devleti Başur, Şengal, Maxmûr, Rojava’ya yönelik saldırılarında başarısız olduğu gibi tüm parçalarda ve yurt dışındaki Kurdistan halkı ve özgürlük gerillasının mücadelesi sonucu büyük bir krizi ve çıkmazı yaşamaktadır.

Yurt dışında yaşayan halkımız bu katliam ve soykırım politikalarına karşı her günü, her yeri direniş alanına çevirerek dostları ile birlikte Kurdistan'ı sahiplenerek, sömürgecilerin işgal ve katliam politikalarına karşı seferber olarak serhildan düzeyinde mücadele yürüterek 2022 yılını mücadele yılı yaptı.

Faşist Türk devletinin Kürt özgürlük mücadelesini yalnızlaştırma ve tasfiye konseptine karşı 2022 yılı Başkan Apo’nun paradigmasının uluslararasılaşarak insanlığın umudu haline geldi.  Bir yıl oldu. Dünyanın dört bir yanında tanınmış şahsiyetler, akademisyenler, yazarlar ve kurumlar önderliğin özgürlüğü için 'Öcalan’a Özgürlük kampanyası' geliştirdi.

Yine barbar DAİŞ çetelerine karşı sürdürülen mücadeleyle insanlık değerlerini koruyan demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesi yürüten PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için 1003 aydının Kürtler için adalet kampanyasını başlatarak sahiplenmesi, Kürt özgürlük mücadelesinin tüm insanlık vicdanında özgürlük ve eşitlik mücadelesi olduğunun söylenmesi dünya halkları düzeyinde muazzam bir desteğe ve sahiplenmeye dönüşen yıl oldu.

Rojhilat Kurdistan’ında kadınlar öncülüğünde yükselen demokrasi ve özgürlük mücadelesi 'JIN JIYAN AZADI' sloganı ile Önderliğin ve Kürt kadın hareketinin kadın özgürlük felsefesinin uluslararası bir boyut kazandığı yıl oldu.

'ÖZGÜRLÜK İÇİN SEFERBER OLALIM'

Kadın özgürlük çizgisinin yarattığı muazzam güçten korkan, özgürlük gerillası karşısında Zap’ta yenilen, Rojava’yı işgal etme hayallerini gerçekleştirmeyince, Bakur’da ki tüm baskı, tutuklama ve katliam politikalarıyla başaramayan Türk devleti her yerde büyük bir yenilgi yaşadı.

Faşist Türk devleti barbar DAİŞ’e karşı insanlık onurunu koruyan, mücadele eden kadın özgürlükçü mücadelesini temsilcisi Emîne Kara’yı (Evîn Goyî), sanatçı Mir Perwer ve değerlerine ve mücadelesine her koşulda bağlı olan Abdurrahman Kızıl’ı katlederek Kürtlere karşı yürüttüğü kirli savaşı Avrupa’ya taşıdı. Herkes yeni bir yıla girerken ve kutlarken Kurdistan halkı ve dostları Paris ikinci katliamındaki şehitlerine sahip çıkmak için direnişini yükselterek mücadele ile karşılamaktadır.
KCDK-E olarak 2022 yılında büyük fedakârlıklar ve kahramanlıklara sömürgeciliğe karşı mücadele eden Kurdistan halkının ve dostlarının, özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi yürüten tüm insanlığın yeni yılını kutluyoruz. 2023 yılını özgür önderlik, özgür Kurdistan yılı yapmak için herkesi seferber olmaya, mücadeleyi büyütmeye ve ortaklaştırarak sonuç almaya çağırıyoruz."