Kıbrıs'ta İmralı işkencesi ve Avrupa'nın sessizliği tartışılacak

Kıbrıs’ta 13 Ekim'de Türk faşizminin İmralı politikası ve Avrupa’nın sessizliği konulu konferans düzenlenecek.

KONFERANS

Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa’da parlamenter, avukat, yazar, gazeteci ve aktivistlerin katılımıyla “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi çözüm” hamlesi kapsamında 13 Ekim Pazar günü konferans düzenlenecek. Konferans Teofilos Kürt Kültür Merkezi ile Kıbrıs Demokrat Avukatlar Ofisinin öncülüğünde yapılacak. Konferans Hazırlık Komitesi, konferansa güçlü katılım çağrısında bulundu.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi eşbaşkanları, ajansımıza konuşarak, şunları söyledi:

"Konferansımız iki oturumla gerçekleşecek. Konferansın ilk oturumu 'Üçüncü Dünya Savaşı’nın Kıbrıs ve Kürdistan’a etkisi' başlığı altında gerçekleşecek. Ortadoğu’da yaşanan son gelişmelerle birlikte sürecin yeniden değerlendirilmesi, ele alınması ve yorumlanması kaçınılmaz olmuştur. Kürt Özgürlük Hareketinin yöneticileri son altı aylık süreç içerisinde özellikle Lübnan’dan sonra Kıbrıs’ı işaret ederek, ‘asıl fırtına Kıbrıs’ta kopacak’ uyarılarında bulundular. Önder Öcalan yaklaşık yirmi yıl önce yaşanan bu süreci öngörmüştü ve bugün yaşanan sürecin doğru bir şekilde tahlilini yapan, öngörülerde bulunan yine Önder Öcalan’ın ideolojisinden beslenen kadrolar tarafından yapılmaktadır. Son birkaç gün içerisinde Lübnan’da yaşananlar Kürt Özgürlük Hareketinin uyarılarının ve yaptıkları tespitlerin haklılığını bir kez daha göstermiş oldu. Dolayısıyla Kıbrıs’ı da bu anlamda bekleyen büyük tehlikeler bulunmaktadır. Bu açıdan yaşanan bu sürecin tüm boyutlarının değerlendirmesi konferansımızın ilk oturumunda Gazeteci-Yazar Sefkan Kobanê ile birlikte, Ortadoğu siyasetine hakim olan enternasyonalist Jeopolitik Uzmanı Christos Lacavou ile Fillefteros gazetesinin yazarı Alekos Mihalides tarafından yapılacaktır."

'HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İMRALI KAPILARININ KIRILMASIYLA BAŞLAR'

Konferansın ikinci oturumunda ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve soykırım politikasının ele alınacağını belirten eşbaşkanlar, şunları belirtti:

“Aslında konferansımızın iki oturumu da birbiriyle bağlantılı konular. Bugün Ortadoğu’yu ulus devlet ideolojisi, milliyetçilik ve faşizan tutumu ile kan deryasına çeviren güçlerin en büyük korkusu Önder Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasıdır. Bu yüzden de bu ideolojinin mimarı olan Önder Öcalan üzerinde tecrit uygulayarak bunu engellemeye çalışıyorlar. Fakat tıpkı Victor Hugo’nun dediği gibi ‘zamanı gelmiş düşüncenin önünde hiçbir güç duramaz.’ Dolayısıyla Ortadoğu ve halkların özgürlüğü İmralı’nın kapısını kırmakla başlar. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama mücadelesi bu anlamda herkesin sorunudur. Bu savaşı ve bu faşizan ideolojiyi durdurabilecek tek güç Önder Apo ve onun ideolojisidir."

Konferansın ikinci oturumunda ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatı İbrahim Bilmez, Kıbrıs bağımsız milletvekili ve aynı zamanda avukat olan Costis Efstatio ile Avukat Dinos paspalides’in konuşmacı olarak yer alacağını söyleyen eşbaşkanlar, son olarak konferans çalışmasını yürütürken Kıbrıs halkından da yoğun bir talep ve ilgi olduğunu belirterek, “Konferansa destek amaçlı Kıbrıs basını da yoğun bir ilgi gösteriyor. Kıbrıs’ın en büyük televizyon kanallarından Alpha News, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecridine dikkat çekmek için Yunanca bir video ile konferansa katılım göstereceklerinin bilgisini verdi."