Kıbrıs’ta açlık grevindeki Kenan Ayaz’ın dış dünya ile iletişimi kesildi
Kıbrıs’ta tutuklu olduğu cezaevinde süresiz açlık grevi eylemini başlatan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'ın dış dünya ile iletişimi kesildi.
Kıbrıs’ta tutuklu olduğu cezaevinde süresiz açlık grevi eylemini başlatan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'ın dış dünya ile iletişimi kesildi.
Kürt siyasetçi Kenan Ayaz’ın ailesi ve Teofilos Kürt Kültür Merkezi temsilcileri, görüşme talebiyle Lefkoşa Cezaevi’ne gitti.
Ancak cezaevi yöneticileri siyasetçi Ayaz'ın açlık grevi eylemini başlattığı için hiç kimse ile görüştürülmeyeceğini bildirdi.
Görüşmeye giden Kürt temsilciler, açlık grevi eylemine başladığı günden bu yana siyasetçi Ayaz'dan olumlu veya olumsuz hiçbir haber alamadıklarını söyledi.
Yapılan açıklamada, iletişimin kesilmesi “faşist Türk devletinin yaptığı uygulamalara” benzetilerek, şunlar ifade edildi:
“Kıbrıs devleti faşist Türk devletinin taleplerini yerine getirmekle kalmadığı gibi, sömürgeci Türk devletinin faşizan uygulamalarına da ortak olmaya başladı.”
Kenan Ayaz, 15 Mart günü İsveç'te bulunan ailesini ziyaret etmek için Larnaka havalimanından hareket etmek isterken Kıbrıs polislerince Alman devletinin tutuklama kararı ve iade talebi nedeniyle gözaltına alınmıştı
Larnaka Mahkemesi, 19 Nisan’da görülen duruşmada Ayaz hakkında Almanya'ya iade etme kararını vererek, Yüksek Mahkeme’ye itiraz yolunu açık bırakmıştı.
Ayaz, 4 Mayıs günü avukatı aracılığı ile Kıbrıs medyasına yaptığı bir açıklamada “Özgürlüğümün haksız ve gayri-insani bir yaklaşımla elimden alınmasına sessiz kalamam. Bu tehdit hala ciddi ve somut olduğundan olası iade uygulamasının haksızlığına dikkat çekmek ve kabul etmediğimi ifade etmek için 4 Mayıs 2023 tarihinden itibaren talebim karşılanıncaya kadar süresiz açlık grevine başladığımı belirtmek isterim” demişti.