Kıbrıs’ta Kürt Halk Önderi Öcalan’a komplo protesto edildi

Theofilos Kürt Kültür Derneği ve Kürt Halk Meclisi tarafından “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” dolayısıyla Kıbrıs’ın başkenti Nicosia’da bir yürüyüş yapıldı.

Kürdistan’ın dört parçasından yüzlerce kişi başkent Nicosia’da İçişleri Bakanlığı binası önünde bir araya geldi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG ve YPJ flamaları ile 9 Ekim komplosunu kınayan döviz ve pankartların taşındığı eyleme Yeşiller Partisi Eşbaşkanları, Kürt dost kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Sık sık, “Kahrolsun 9 Ekim komplosu”, “Biji Serok Apo”, “Kahrolsun faşizm” sloganlarının atıldığı eylem yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında halkların tutsak edildiği vurgulanarak, faşist Türk devletinin inkar ve imha politikasına karşı ortak mücadelesinin yükseltilmesi belirtildi.

Kürt siyasetçi Lezgin Serhat ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Ortadoğu halklarının demokratik ve özgür geleceğinin teminat altına alınması demek olduğunu ifade etti. Serhat, faşist ve işgalci Türk devletinin katliam, baskı ve şiddet politikalarına karşı devrimci mücadeleyi yükselteceklerini belirterek, Öcalan’ın özgürlüğü için topyekun mücadele hattına geçtiklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından halk ABD Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca bildiri ve broşörler dağıtılırken, Kıbrıslılar da eyleme yoğun ilgi gösterdi.

ABD Konsolosluğu önünde ise bir oturma eylemi düzenlendi.

Burada Kürt Halk Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu tarafından ABD Konsolosluğu yetkililerine Kürt Halk Önderi Öcalan’ın durumu ve Türk devletinin işgal politikalarını anlatan bir dosya verildi.