GÖRÜNTÜLÜ

Kiel’de silahlanma karşıtı yürüyüş

Kiel’de düzenledikleri kampta savaş ve silahlanma karşıtı paneller düzenleyen ve silah fabrikalarının önünde spontane eylemler yapan savaş karşıtları, Kurdistan ve Filistin halklarına yönelik savaşı protesto etti.

Almanya’nın Kiel kentinde savaş, silahlanma ve otoriter rejimlerin desteklenmesine karşı 3 Eylül’de başlayan kamp, final yürüyüşü ile sonlandı.

3-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen kamp kapsamında savaş ve silahlanma karşıtı paneller düzenlendi, Kiel’deki silah fabrikalarının önünde spontane eylemler yapıldı.

Kiel merkezdeki Zwichenwall ve Holstenpark’ta toplanan binlerce kişi, “Gemeinsam gegen Kriegsprofiteure und Militarisierung (savaş vurguncularına ve militarizasyona karşı hep birlikte) Freiheit für Palestina und Kurdistan (Kürdistan ve Filistin’e özgürlük), Solidarität mit den fortschrittlichen Kräften in der Türkei (Türkiye'deki ilerici güçlerle dayanışma), Defend Kurdistan die Revolution Verteidigen (Kürdistan’ı Savun, Devrimi Savun), “Jin Jiyan Azadî”, “No War but Class War (Savaşa hayır ama sınıf savaşına evet)” yazılı pankartlarla Werfpark’a kadar yürüdü.