Kimyasal saldırılara karşı BM önüne çağrı

Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı CDK-S ve YJK-S, 30 Kasım'da BM önüne çağırdı.

Türk devletinin Medya Savunma Alanlar'ında savaş suçları arasında yer alan gerillalara yönelik kimyasal silah kullanımına karşı İsviçre'deki Kürt kurumları Cenevre kentinde 30 Kasım'da uluslararası kurumlara "harekete geç" çağrısıyla bir yürüyüş düzenleyecek. 30 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'te Parc des Croppettes'te başlayacak olan yürüyüşün ardından Bitleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde yapılacak olan mitinge ilişkin İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ile İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) tarafından 'Kimyasal Silah Kullanımına Karşı Meydanlardan Uluslararası Kamuoyuna Harekete Geçemeye Çağırıyoruz!' başlıklı açıklama yapıldı.

'YENİLEN TÜRK DEVLETİ KİMYASALA SARILDI'

'Kürdistanlılar ve dostlarını yapılacak olan yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz' denilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi.

"Teknolojik gelişmenin hız kazandığı 19. yüzyıl ve sonrasında insanlık bir 'ilerleme' şiarı ile her gün yeni gelişmelere imza attı.

20. Yüzyılın ortalarında bu teknolojik ve bilimsel ilerleme Kapitalist Modernite'nin çıkarlarına yatırılıp silah sanayi üzerinden gelişmelere dönüştürüldü. Her alanda silahlanma yarışına girilerek insanlığın refahına ayrılacak trilyon dolarlar silah yatırımlarına dönüştürüldü. 2'nci dünya savaşı sonlarına doğru insanlığı dehşete düşürecek nitelikte atom bombaları geliştirilip kullanıldı. 'İlerleme' denilen sürecin insanlığı nasıl bir cehenneme sürüklediğine tarih tanıklık etti ve yüz binlerce insan kimyasal silahlarla katledildi.

Özgürlük mücadelesini tarihin her deminde sürdüren Kürt halkıda nasibini kimyasal silahlardan aldı. Halepçe başta olmak üzere Kürt Halkına karşı sömürgeciler defalarca kimyasal silah kullandı.

Özgürlük Gerillaları ve Kürt Hareketinin geliştirdiği yüzyıllık destansı direniş karşısında her gün yeni yenilgiler ve hezimetler alan işgalci Türk Devleti ve işbirlikçileri, yenilgilerini gizlemek ve savaşı kazanmak için yasaklı ve kimyasal silahlar kullanmaya devam etmektedir.

İnsanlığın umudu olan Özgürlük Hareketimize ve gerillamıza karşı soykırım saldırıları kimyasal silahlarla sonuca ulaştırşımaya çalışılıyor. Ne acıdır ki bu saldırılara karşı da tüm dünya kamuoyu ve ilgili tüm kurumlar adete iş birliği yapacak derecede sessizliğini koruyor.

EYLEME ÇAĞRI

28 Kasım 2 Aralık tarihlerini 'Dünya Kimyasal Silahlar Kurbanlarını Anma Günü' ilan eden Kapitalist Modernitenin kurum ve kuruluşları Kürdistan’da yaşanan vahşeti görmezden gelmektedir.

30 Kasım günü uluslararası tüzel kişiliğe sahip OPCW’nin başlatacağı olağan toplantılarında Kürdistan’daki vahşetin gündeme alınması ve Dünya Kimyasal Silahlar Kurbanlarını Anma Günün’de sesimizi tüm dünya kamuoyuna duyurmak için, başta İsviçre’de yaşayan tüm Kürdistanlıları, dostlarını ve bu vahşete dur diyecek kesimleri yapacağımız eyleme katılmaya çağırıyoruz.

Bu vahşete ortak olmamak ve sesimizi tüm dünya kamuoyuna duyurmak için herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Başta OPCW ve üye ülkelerin Türk devletinin kimyasal kullanımına karşı tutum almasını bekliyoruz."