Kimyasal silahlara karşı Berlin’de inisiyatif kuruldu

Berlin’de, Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal silah kullanımına karşı basın, diplomasi ve toplumsal alanlarda çalışma yürütmek üzere inisiyatif oluşturuldu.

Türk devletinin Kürdistan'ı işgal savaşında uluslararası alanda yasaklı kimyasal silah kullanımına karşı Almanya'nın başkenti Berlin'de inisiyatif oluşturuldu.

Fed Kurd, Dest-Dan Kadın Meclisi, Nav Berlin Meclisi, ATİK, Dersim İnşa Kongresi-Berlin, Kürdistan Komünist Partisi-Berlin, Kurdische Gemeinde Berlin temsilcilerinin ve Sol Parti Eyalet milletvekillerinin katılımı ile tartışmalar yürütüldü.

Türk devletinin, işgal ve imha politikalarıyla uluslararası alanda yasaklı kimyasal silahların Kürdistan'da kullanılmasına sessiz kalınmayacağına vurgu yapılan toplantıda, Türkiye devletinin kimyasal silah sözleşmesinin ilk imzacıları arasında olduğu halde 2022’nin Nisan ile Ekim ayları arasında 47 kez kimyasal silahlar kullanıldığına, NATO’nun müttefiki olan Türk devletinin bu yasaklı silahları kullanmasına göz yumduğu belirtildi.

Tartışmalar sonrası oluşturulan inisiyatifin Basın, Diplomasi ve Toplumsal Alan olarak üç komisyon şeklinde çalışmalarını başlatacağı kaydedildi.