Kimyasala karşı Arjantin’deki kampanya yayılıyor

İşgalci Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah kullanmasına karşı Arjantin Kürdistan ile Dayanışma Komiteleri tarafından başlatılan kampanya yayılıyor.

Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahlı saldırılarının durdurulması ve işlediği suçların hesabını vermesi için Arjantin’de bir kampanyanın startı verildi.

1 Kasım’da başlayan ilk aşamasında kamuoyu oluşturma ve uluslararası düzeyde etkili olan insan hakları kuruluşları ve kurumları harekete geçirme hedefleniyor. İlk aşama 30 Kasım’a kadar sürecek.

Buenos Aires'te Plazo De Mayo  Annelerinin her perşembe gerçekleştirdiği mitingde bu hafta Arjantin Kürt Kadınları ile Dayanışma Komitesinin yaptığı açıklama okundu.

Birçok insan hakları kurumu ve aktivistin katıldığı mitingde tüm katılımcılar faşist Türk devletinin kimyasal silah kullanımına tepkilerini gösterirken kampanyaya da aktif destek vereceklerini belirttiler.

Komite adına yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan basın toplantısına ülkede tanınan birçok kurumun katılım göstereceği yönünde beklentilerinin olduğu ifade edildi.

Komite bu konuyla ilgili daha geniş bir açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Kampanyanın yürütücüleri önümüzdeki günlerde çalışmalarını daha etkili bir şekilde yürüteceklerini duyurdu.