Remzi Kartal: Kurdistani partiler mücadelenin bir parçası olmalı

KNK Kongresi’nde konuşan Remzi Kartal, “Lozan’ın sonlanması ve özgür bir sistemin hayat bulması için halkımız Kurdistan’ın dört parçasında büyük bir mücadele yürütüyor. Kurdistani bütün partiler, halkın bu mücadelesinin bir parçası olmalı” dedi.

Kurdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) 21’inci Kongresi, yüzlerce delege ve Kurdistani siyasi parti temsilcisinin katılımıyla sürüyor.

Kongrede söz alan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın KNK Kongresi’ni selamlayan bir mesaj gönderdiğini belirterek, sömürgeci güçlerin Kurdistan saldırılarına karşı herkesin direnişi yükseltmesi çağrısının yapıldığını ifade etti.

Remzi Kartal, mesajın devamında “Sömürgeci sistem çökene, Kürtlerin varlığını yok sayan Lozan statüsü yıkılana kadar mücadelemiz sürecektir. Halkımız özgürleşene kadar, Halk Savunma Güçleri olarak, sonuna kadar direneceğiz” ifadelerinin yer aldığını aktardı.

LOZAN’IN SONLANMASI İÇİN HALKIMIZ BÜYÜK MÜCADELE VERİYOR

Ardından KNK Kongresi’nin önemli bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Kartal, “Saldırılarla 2023 yılına doğru gidiyoruz. Bu yıl Lozan’ın 100. yılıdır. Lozan’ın sonlanması ve özgür bir sistemin hayat bulması için halkımız Kurdistan’ın dört parçasında büyük bir mücadele yürütüyor. Kurdistani bütün partiler, halkın bu mücadelesinin bir parçası olmalı. Bugün Kuzey Kurdistan gerillası büyük bir direniş içerisinde. Halk mücadele ediyor. Yine Önder Apo büyük bir irade savaşı veriyor” denildi.

KÜRT KADINLARIN MÜCADELESİ HEYECAN VERİCİDİR 

Kürt kadınların mücadelesine de değinen Kartal, “Kürt kadınların öncülük ettiği devrim bugün dünya kadınlarına öncülük ediyor. Bu devrim Rojava’da başladı, bugün Rojhilat’da devam ediyor. Bölgenin ulus devletleri sallanıyor. Bu büyük bir müjdedir ve heyecan vericidir” diye konuştu.  

Türk devletinin işgal ve soykırım savaşında işgalcilerle birlikte hareket eden KDP’yi eleştiren KONGRA-GEL Eşbaşkanı, Kürt Özgürlük Hareketi’nin tüm çabalarına rağmen Kürt direnişinin karşısında yer aldığını söyledi.