Köln’de Abdullah Öcalan için basın açıklaması

Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkındaki belirsizlik üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Köln merkez tren istasyonu yanındaki meydanda yapılan açıklamaya Köln ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.


Soğuk havaya rağmen çok sayıda kişinin katıldığı eylemde katılımcılar, üzerinde "Abdullah Öcalan'a Özgürlük" yazılı pankartlar açtı. Önce Öcalan'ın kısa portresinin okunduğu açıklamada, devamla şöyle denildi: "Öcalan 23 yıldır zindanda. Uzun yıllardır kendisinden haber alınamıyor. CPT'nin görevi işkenceyi önlemektir. Öcalan ağır bir tecrit ve izolasyon işkencesine maruz kalmaktadır. O, Kürdistan halkının lideridir. Kürdistan halkı sayın Öcalan'dan haber alamıyor. CPT kendi görevini yapmalıdır. CPT Avrupa Konseyi'ne bağlıdır. Avrupa Konseyi'ni de kendisine bağlı olan CPT'yi görevini yapmaya çağırıyoruz. Sayın Öcalan ile derhal bir görüşme yapılmalı. Sağlığı ve güvenliği konusunda Kürdistan halkı bilgilendirilmelidir."

Açıklamada Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanları'na dönük işgal ve kimsayal saldırıları da anlatıldı. "Türk devleti bir NATO üyesi. NATO'ya üye devletler kendi partnerlerinin insanlık suçu işlediğini ve kimyasal silah kullandığını görmelerine ve bilmelerine rağmen sesini yükseltmiyor. Bu onay vermektir. NATO üyesi devletlere çağrı yapıyoruz. Bu suça ortak olmayın. NATO üyesi devletlerin kamuoylarına da çağrı yapıyoruz. Kendi devletlerinin Türk devleti gibi suçlu bir devleti NATO şemsiyesi ile korudukları için eleştirsinler."