Köln’de zindan direnişi selamlandı

Köln’de Maraş ve Roboskî Katliamı ile 19 Aralık cezaevi operasyonunda yaşamını yitirenler anıldı, zindanlarda devam eden açlık grevi direnişi selamlandı.

19-25 Aralık 1978’de Türk devletinin Maraş’ta gerçekleştirdiği katliam, 28 Aralık 2011 Roboskî Katliamı, yine 19 Aralık 2000 tarihinde Türkiye cezaevlerinde siyasi tutsaklara dönük operasyonun yıldönümü.

Almanya’nın Köln kentinde her iki katliam ve zindanlara düzenlenen operasyonun yıldönümü dolayısıyla bir miting düzenlendi. Demokratik Güçbirliği Platformu’nun organize ettiği eylem Heumarkt’ta saat 13.00’da başladı. Mitinge Demokratik Toplum Merkezi ve Viyan Kadın Meclisi üyeleri, Feda, Maraş Girişimi, AGİF, ATİK, Yaşanacak Dünya katıldı. Eylemde “Maraş’tan Roboskî’ye unutmadık unutmayacağız” yazılı pankart ve Roboskide, 19 Aralık katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. 

Eylemde yapılan konuşmalarda Maraş’tan bugüne Türk devletinin katliamcı zihniyetinin değişmediğine dikkat çekildi. HDP eski milletvekillerinden Nursel Aydoğan ise Türkiye cezaevlerinde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerinin de aynı faşist uygulamalara karşı olduğunu belirtti. 23'üncü gününü geride bırakan açlık grevlerine duyarlılık çağrısında bulundu. Eylemde Kon-med bildirisi de okundu ve semah dönüldü.