KOMAW Özgürlük Newrozu’nu kutladı

KOMAW, mücadeleyle kazanılan özgürlük bayramı Newroz’u başta Kürt halkı olmak üzere tüm insanlığa kutlayan bir mesaj yayınladı.

Yazılı bir mesaj yayımlayan Kayıp ve Şehit Aileleri Kurumu-KOMAW, Kürt halkı ve insanlığın bayramını kutladı. KOMAW’ın açıklaması şöyle:

“Kürt halkının Demirci Kawası öncülüğünde, tarihte en büyük zulüm imparatorlarından Dehaka karşı verilen kahramanca mücadele sonucunda kazanılmış, en büyük insanlık bayramıdır Newroz. Bu tarihi mücadele ve bayramın ruhunu, günümüze taşıyıp uyarlamayı sağlayan Mazlum Doğan olmuştur.

Amed zindanında, bunu canıyla uygulamaya koyan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, 21 Mart 1973 tarihinde bunun ilk fitilini ateşleyen ve örgütün temelini bu Newroz’da atan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ilham alarak bu meşalenin tarihi ikinci adımını, Kürdistan tarihinin altın sayfalarına  kaydetti.

Bu mücadele ve özgürlük meşalesini alıp, Amed Surlarına yükselten Zekiye Alkanlar, İzmir Kadifekale’ye tırmandıran  Rahşan Demireller ve Çanakkale Cezaevinde aynı ateşi yakarak ve Türkiye’ye yayan Sema Yüceler, aynı ruhu Avrupa’ya taşıyan Ronahî ve Bêrîvanlar, Kürdistan’la birlikte Türkiye’yi ve giderek dünyayı da bu özgürlük ateşiyle aydınlattılar.

Evet bu yıl, artık Newroz’un direniş, mücadele ve özgür yaşamı inşa etme ruhunu, Kurdistan’ın her yanında milyonlara mal eden, Rojava’da kadın öncülüğünde devrime ulaştıran Özgürlük Hareketinin öncülerinin ve şehitlerinin ardılları, onların izinde bu bayrağı daha da yükselterek yürümeye devam etmektedir.

Biz KOMAW olarak, bu tarihi mücadele ruhunu, direniş ve özgürlük kültürünü ve bayramını Kürdistan halkında, yeniden canlı kılıp bölge halklarıyla birlikte dünya insanlığına kavuşturan öncüleri minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Dolayısıyla Newroz Bayramını, en çok hak eden ve en cok özgür yaşam hasretini-özlemini çeken, en başta bu öncülere, şehit aileleri ve yurtsever halkımıza olmak üzere tüm insanlığa kutlu olsun diyoruz.”