KOMAW’dan eylemlere katılım çağrısı

KOMAW, bugün düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit ve Kayıp Aileleri (KOMAW), bugün Almanya’nın Köln, Essen, Dortmund, Mannheim, Freiburg, Saarbrücken, Bremen, Hamburg, Hannover ile Hollanda’nın Arnhem kentinde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi ve Kürt halkının 40 yıllık emeği sonucu Rojava, Kuzey Suriye ve Ortadoğu kaosu içerisinde üçüncü yol olarak halkların demokratik yönetim sistemini geliştiğini kaydeden KOMAW şunları belirtti: “Rojava’daki kanton sistemi içerisinde tüm halklar ve inançlar kendilerini özgün örgütleyerek siyasi bir irade olarak yerlerini almışlardır. Bunun paralelinde AKP-MHP faşist ittifakı Bakure Kurdistan ve Türkiye de faşist diktatoryal bir sistem ile pervasızca farklı alternatif ve muhalif tüm kesimleri ya katlederek ya da susturarak ve tutuklayarak açık kapalı bir cezaevine dönüştürmüştür.

Bunun ile yetinmeyen işgalci Türk devleti ve AKP-MHP diktatoryası uluslararası güçlerin desteğini alarak ömrünü uzatmak amaçlı yıllardır beslediği çete grupları ile beraber Efrîn Kantonuna tüm gelişmiş savaş tekniği ile işgal saldırılarını sürdürmektedir. Rusya devleti ile yaptığı siyasi pazarlık, yine Almanya başta olmak üzere Avrupa dan aldıkları en son gelişmiş silahlar ve ile çocuk, yaşlı ve kadın demeden siviller katledilmektedir. Şehit düşen YPJ savaşçısı Barin Kobanê'ye insan halkları normlarına sığmayacak vahşi bir şekilde saldırılmış ve işkence edilmiştir. Bu bağlamda çocuk yaşlı demeden ahlakı ve insanlık değerlerini ayaklar altına alarak vahşi işgalci Türk devleti ve DAİŞ, ÖSO; El Nusra devşirmeleri her gün birçok sivil insanı en gelişmiş batı silahları ve onayı ile hem karadan hem de havadan Efrîn'i bombalayarak birçok sivil halkı katletmekle yetinmeyerek tarihi mekanlar yerle bir edilmektedir. Bu da Kürde karşı düşmanlık sınırlarını da aşan canice saldırılarla Kürt halkının tarihi, kültürü ve hafızası işgal ile yok edilmek ve soykırımından geçirilmek istenmektedir. Bu faşist işgale karşı QSD güçleri ve Efrîn halkı 'faşist işgalcilere geçit vermeden' efsaneler yaratarak direnmektedir.

İşgalci Türk devleti ve diktatör Erdoğan-Bahçeli faşizmi iyi bilmelidir ki; Kürt tarihi direniş tarihidir. Eli kanlı düşmana asla teslim olmaz. Efrîn'de de zeytin ağaçları ardında işgalci faşizme karşı soylu bir tarihi özgürlük direniş yaşanmakta ve insanlık tarihine şimdiden mal olmaktadır.

Dünyada yaşayan binlerce insan Efrîn direnişini sahiplenirken, Güney Kürdistanlı gençlerin Efrîn direnişine sahip çıktıklarını göstermek için gerçekleştirdikleri yürüyüşe kurşun sıkan KDP peşmergelerinin bu alçakça tavrı ile bir kez daha KDP'in Kürt halkına karşı ihanet ve işgalci Türk devleti ile işbirliği içerisinde olduğunu göstermiştir. KOMAW olarak bu alçakça saldırıyı öfkeyle ve nefretle kınıyoruz.

Yine Rusya, Almanya, Avrupa ve ABD'nin kendi aralarındaki kirli siyasi antlaşmalarına karşı Kürt halkı başta olmak üzere Efrîn’de yaşayan tüm halklar ve inançlar büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu bağlamda tüm hegemon güçlerin AKP diktatöryasın ve çetelerinin bir biçimde önünü açarken, dünya halklarının sınırları içerisinde yaşadıkları bu güçlerin bu desteğine sessiz kalamayacağını, sessizliğin suç ortaklığı olduğunun bilinciyle her yerde Kürt, Türk, Arap, Alman Fransız, İngiliz ve daha birçok halkın seslerini yükselterek bu saldırıya karşı insanlık değerlerinde yana tavırlarını koymak durumdadırlar. Bu bağlamda başta şehit ve kayıp aileleri olmak üzere Avrupa’da komşu, iş arkadaşlarımızı ve dostlarını kendi rollerini oymaya çağırarak kendi vatandaşı oldukları devletlere siyasal baskı yapmaya, yapılan eylemlere de aktif katma gibi bir görevimiz olmalıdır. Avrupa Kayıp ve Şehit Aileleri olarak çocuk, yaşlı ve kadın başta olmak üzere sivil insanların katledilmesine karşı 'Her yer Efrîn her yer Direniş' şiarı ile yapılan eylemlere toprağını terk etmeyen ve işgalci TC ve Erdoğan-Bahçeli faşizmine karşı Efrîn de direnen özgürlük savaşçıları ve halkımızın onur direnişine aktif katılmalıdır.

Kendine insanım diyen, insanlık değerlerini savunan herkes her yerde yapılan eylemler başta olmak üzere suç ortağı olmama adına da olsa sesini yükselterek Efrîn direnişine katılmadır. Vicdanlar ayağa ve başkaldırıya kalkmalıdır. Tarih'te egemenlere karşı şimdiye kadar direnmiş, hakikat uğrunda halklara özgür bir gelecek vermek için gözünü kırpmadan canını feda etmiş cesur ve yiğit gençlerin ve kahraman şehitlerimizin emek ve fedakarlığına cevap olmak ve özgür bir gelecek için 'Avesta Xabur fedai ruhu' ile her yerde herkesi 'Efrîn'i sahiplenmeye, Efrîn direnişini büyütmeye, Kürdün tarihine, kültürüne ve hafızasına sahip çıkarak 'işgalci TC ve devşirme çeteleri ve DAİŞ zihniyetli faşist güçlere geçit vermeyelim. Halkımızı ve dostlarını 'Efrîn direnişini sahiplenme' temelinde yapılacak olan eylem alanlarına akmaya ve güçlü katılmaya çağırıyoruz.”