KOMAW’dan KDP ihanetine tepki

Türk devlet faşizmiyle işbirliğinde ısrar eden KDP’ye tepki gösteren KOMAW, Kürdistani kuruluşları ve Kürt halkını ihanet karşısında tavır geliştirmek için Kürdistani birlik oluşturmaya çağırdı. 

Uluslar arası kurum ve kuruluşlardan, Türk devleti ve KDP’nin ortak saldırılarına karşı sessiz kalmamalarını isteyen KOMAW, Kürdistan halkının haklı mücadelesinin yanında yer almaları gerektiğini vurguladı.

Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği-KOMAW, Türk devletinin işgal saldırılarına ve KDP’nin Türk devletiyle işbirliğine tepki göstermek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

KOMAW’ın açıklaması şöyle:

“Faşist AKP-MHP yönetimindeki sömürgeci Türk devleti, KDP ile işbirliği halinde ve devletlerarası destekle, genelde tüm Kürdistani değerler olmak üzere, özelde de Başur’daki Kurdistani kazanımları yok etmek amacıyla yeni ve çok yönlü saldırılar peşinde oldukları gözlemlenmektedir.

İşgalci ve soykırımcı Türk devletinin, kuruluşuyla birlikte Kürt halkına yönelik uyguladıkları asimilasyoncu ve yok edici politikaları bilinmektedir.

Son dönemlerde çok yoğun ve ağır savaş uçakları ve her türlü yeni teknolojiyle donanmış silahlarla yaptığı saldırılarında amaçlarına ulaşamadıkları gibi, Kürdistan Özgürlük Gerillalarından büyük darbeler almaktadır. İşte bundan dolayı daha fazla KDP’yle ilişkilerini güçlendirme ve ortak hareket etme ihtiyacı duymaktadır.

Elbette bizleri en çok rahatsız eden ve haklı olarak kendisini Kürdistani olarak gösterdiği için KDP’ye tepkimiz fazlasıyla yükselmektedir. Bilindiği gibi daha önce de KDP’ye, Kürt düşmanı faşist ve sömürgeci Türk Devletiyle bu tür işbirliğini sonlandırmaları ve bir daha bulaşmamaları konusunda,  benzeri açıklamalarımız ve çağrılarımız olmuştu.

Ancak görüldüğü gibi KDP, çok sayıda Kürdistani kurum ve kuruluşlarının çağrılarına olduğu gibi, bizim çağrı ve uyarılarımıza da kulak vermemekte, tersine soykırımcı Türk devletiyle ilişkilerini geliştirmede ısrar etmektedir.

Biz yine de, şehit ve mağdur aileleri kurumu KOMAW olarak, KDP’ye bu çağrımızı tekrarlıyoruz ve şayet faşist Türk devletiyle işbirliğinde ısrar ederse, Kürt halkı ve dostları da onu ihanetçi olarak görecek ve ona göre tavır belirleyecektir.

Sömürgeci ve katliamcı Türk Devletinin bu saldırılarına ve KDP’nin de işbirliğine karşı Kürdistani kurum, kuruluş ve yurtseverleri daha etkili bir tavır geliştirebilmeleri için en geniş katılımlı Kürdistani birlik oluşturmaya çağırıyoruz.

Aynı şekilde uluslar arası kurum ve kuruluşları da, TC ve KDP’nin ortak saldırılarına karşı sessiz kalmamalarını, Kürdistan halkının haklı mücadelesinin yanında yer almaları gerektiğini tekraren vurguluyoruz.”