KOMAW’dan tecride karşı miting

Şehit aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederek özgürlüğünün sağlanması için çağrıda bulundu.

Şehit aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve özgürlüğünü haykırmak için Almanya’nın Dortmund kentinde miting düzenledi.

Şehit Aileleri Derneği’nin (KOMAW) organizesiyle Dortmund istasyonu önünde yapılan mitingde, “Biz Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği olarak Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesini istiyoruz” yazılı pankart taşındı.

Yapılan açıklamada, ağır zindan koşulları altında tutulan Abdullah Öcalan’ın iki buçuk yıldır yasal görüşme hakkının ortadan kaldırılıp tek kişilik hücrede tutulduğu hatırlatılarak, hem Abdullah Öcalan’ın hem de aynı zindanda tutulan diğer arkadaşlarının yaşamlarından endişe duydukları paylaşıldı. “Savaş mağduru aileler olarak, savaşı durdurabilecek ve barışı temin edebilecek en büyük irade olarak Abdullah Öcalan’ı görüyoruz” denilen açıklama, “Biz KOMAW olarak, TC hükümetinin bu saldırgan ve insanlık dışı uygulamalarını ve buna sesiz kalarak destek olanları dünya insanlığına şikayet ediyoruz. Dolayısıyla TC’yle direkt veya dolaylı ilişkide bulunan uluslar arası örgüt ve kurumlara; başta BM, AİHM, AB Güvenlik Konseyi’ne şu çağrıyı yapıyoruz: Program ve tüzüklerinizde belirtiğiniz insani amaçlı maddelerdeki amaçlara uygun olarak sorumluluklarınızı bir an önce yerine getirin” çağrısıyla devam etti.