Komutan Çekdar Şoreş Lozan'da anıldı

2020 yılında Botan'da şehit düştüğü açıklanan HPG Komutanı Çekdar Şoreş, Lozan'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

2020 yılında Botan'da şehit düştüğü açıklanan HPG Komutanı Çekdar Şoreş (Harun İtah) için İsviçre'nin Lozan kentinde anma düzenlendi.

Şehit Aile Kurumu (KOMAW) tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anmaya Çekdar Şoreş'in ailesi, akrabaları ile çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Çekdar Şoreş şahsında bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Lozan CDK Eşbaşkanı Zülfü Binbir, bir konuşma yaptı. Çekdar Şoreş'in ailesine başsağlığı dileyen Zülfü Binbir, “Yaşanan her şehadet bizde en ağır duygulara yol açıyor. Bu açıdan şehitleri anmak bizler için kolay değil. Özgürlüğümüz ve eşit yaşam için mücadele ederken şehit düştüler. Bu anlamıyla bizlere düşen asıl sorumluluk, onların anılarına ve mücadelelerine bağlı kalmak olmalıdır” dedi.

Çekdar Şoreş'in ailesi adına konuşan Musa İtah ise, şehadetlerin devrim ve hakikat yolunda yaşandığını belirterek, Çekdar Şoreş'in devrime olan inancına ailesi olarak şahit olduğunu ifade etti. İtah, “Çekdar hevalimiz halkına ve önderliğine olan inançla mücadeleye katıldı. Ve halkına, mücadelesiyle umut aşıladı. Bizler şehitlerimizin mücadelesine ve anılarına layık olacağımız sözünü burada veriyoruz” diye konuştu.

KOMAW üyesi Mustafa Karahan ise, Kürt halkına dayatılan yüz yıllık inkar ve katliam politikalarına rağmen Kürt halkının mücadeleden geri adım atmayarak direnişi bir adım öteye taşıdığını söyledi. Çekdar Şoreş şahsında Kürt özgürlük mücadelesine yaşamını adayanlar var oldukça her ne koşul altında olursa olsun Kürt halkının Önderliğine ve mücadeleye olan inancının kaybolmayacağını dile getirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik tecrit karşısında CPT ve diğer yetkili kurumların sorumluluklarını hatırlatan Karahan, “Tecrit ve imha politikalarını mücadele ile boşa çıkaracağız” vurgusunda bulundu.

Daha sonra Çekdar Şoreş'in mücadele yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi sunuldu. Anma, “Şehîd namirin” sloganı ardından sona erdi.