Komutan Zîlan Limasol’da anıldı

Türk ordusuna karşı 27 yıl önce Dersim’de fedai eylem gerçekleştirerek bir sürecin önünü açan Zîlan, Limasol’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde 30 Haziran 1996’da Dersim’de gerçekleştirdiği fedai eylemle sembolleşen Zîlan’ın (Zeynep Kınacı) için anma etkinliği yapıldı.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’ne bağlı Şehit Aileleri Komisyonu öncülüğünde Limasol'da bulunan Teofilos Kürt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma için, şehitler köşesi hazırlandı. Şehitler köşesinde Leyla Yıldız (Şaristan Asmîn), Filiz Yerlikaya (Gulan), Sema Yüce (Serhildan), Hatice Hezer (Bêrîvan Zîlan), Delal Azizoğlu (Raperîn Amed) ve Zeynep Kınacı'nın (Zîlan) resimlerinin yer aldığı pankart PKK, HPG flamaları yer aldı.

Anma programı Şehit Zilan şahsında Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Şehit Aileleri Komisyon Sözcüsü Gülistan Akşahin ve Siyasetçi Kamil Akalın birer konuşma yaptı. Akalın’ın Zîlan ile birlikte geçirdiği anılarını anlatması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Ardından Haziran ayı şehitlerinin hayatlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.