KON-MED: 26 Kasım'da alanlara çağırıyoruz

KON-MED, PKK yasağına karşı 26 Kasım'da seferberlik ruhuyla alanlara çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "26 Kasım 1993'te Almanya’da PKK yasaklı örgütler listesine alındı. Bu karar ile birlikte Kürt halkı terörize edildi. Arkasında milyonlarca halkın desteği olmasına rağmen bu kararın alınmasında siyasi etkenler belirleyici olmuştur. Hukuki hiçbir yanı bulunmamaktadır. PKK, Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmektedir" denildi.
"Bu kararı fırsat bilen Faşist TC devleti her defasında Kürdistan’a yönelik saldırılarda bu kararın arkasına sığındı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Bugün Rojava'ya yönelik saldırılarda da aynı gerekçeyi göstererek dünyanın gözü önünde sivil halkın üzerine bombalar yağdırmaktadır. Bu saldırılar çok açık bir şekilde sivil katliamıdır. Bu kararı alanlar bu katliamların ortağıdırlar. Rojhilat'ta yaşanan durum da bununla bağlantılıdır. Aynı şekilde faşist İran rejimi Rojhilat'ta aynı yöntemler ile Kürt halkına saldırmaktadır. 
PKK yasağı ile Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların en temel hakkı olan yaşam hakkı ellerinden almıştır.

 PKK yasağı her şeyden önce Almanya'nın demokrasi sorunudur.
PKK terör örgütü değildir. PKK Kürt halkının özgürlük mücadelesini yürütmektedir. Almanya'nın almış bu olduğu bu karar sadece sömürgeci devletlerin katliamlarını meşrulaştırmaktadır. Bu gün bu yasağı devam ettiren tüm ülkeler yapılan katliamların ortağıdırlar.

PKK yasağının 29. yılında onlarca Alman, Kürt ve diğer demokratik göçmen örgütleriyle birlikte, özgürlüğü savunan, feminist, ekolojik ve demokratik bir toplum için ayağa kalkarak PKK yasağının kalkması için itiraz edelim ve hep birlikte bunun mücadelesini verelim. Bu nedenle 26 Kasım'da enternasyonalist dostlarımızla birlikte Berlin ve Almanya’nin tüm sokaklarında PKK yasağının kaldırılmasını haykıralım!

Yasaklara karşı başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm değerli doslarımızı 26 Kasım 2022 Cumartesi günü başta Berlin olmak üzere Almanya’nın birçok yerinde PKK yasağına karşı düzenlenecek yürüyüşlere seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz."