KON-MED: Alanlarda özgür yaşamı haykırmaya

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan KON-MED, federasyonlar başta olmak üzere herkesi Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde yapılacak yürüyüş ve mitingler için alanlara çıkmaya çağırdı.

Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (Konfederasyona Civakên Kurdistaniyên li Almanya, KON-MED), “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle eşitsizliğe, haksızlığa, adaletsizliğe, milliyetçiliğe, ırkçılığa ve her türlü şiddete karşı tüm federasyonlarımız başta olmak üzere halkımızı, inanç sahiplerini, devrimcileri, demokratları, aydınları, barış ve insanlıktan yana olan tüm kesimleri, faşist Türk devletine ve katliamlara karşı Kürdistan Kadın Hareketi öncülüğünde yapılacak olan yürüyüş ve mitingler için sokaklara çıkarak özgürlük sloganlarını güçlü bir şekilde haykırmaya çağırıyoruz” dedi.

"KON-MED Eşbaşkanları" imzasıyla yayımlanan mesaj şöyle:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, başta adalet ve barışın olduğu, insan haklarının herkese eşit tanındığı, cinsiyet ve inanç özgürlüğüne kavuştuğu, Kürt Kadın Özgürlük Hareketinin vermiş olduğu şanlı mücadelesiyle kadın özgürlüğünün tüm dünyada tanındığı bir gün olsun diyoruz.

Kaptalist modernite sistemiyle 5 bin yıldır halkların, farklı kimlik ve inanç gruplarının özgürlükleri elinden alınarak, yaşam ve varlık hakları yok sayılarak ihlal edildi. Katliamlara, savaşlara göz yumuldu. Aşırı kar ve sömürü sebebiyle halklar açlık ve yoksulluğun pençesine mahkum edildi. İnsan hakları sözleşmelerinde yer alan birçok madde ihlal edilerek halkların kaderi, egemen militarist güçlerin insafına bırakılarak kadın katliamları sürekli bir şekilde devam ettirildi. "

İnsani hak ve hukukları çiğnendiği gibi, başta Türk devleti olmak üzere sömürgeci devletler inkar, asimilasyon ve jenosit uygulayarak 21. yüzyılının ilk çeyreğinde Kürt halkını yok etmek istedi. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni imzalayan Türk devleti, her türlü ulusal ve uluslararası hukuku ve demokrasiyi askıya alarak, dünyanın gözü önünde Kürdistan’da başta kadınlar olmak üzere tüm Kürt halkına karşı katliamlar gerçekleştirdi. Tüm bu insanlık dışı uygulamalar yapılırken uluslararası güçler, AKP faşizminin politikalarına sessiz kalarak, Rojava ve Başûrê Kurdistan’ın işgaline göz yumarak onayladılar. 

Savaşlar nedeniyle Türkiye, Afganistan ve Ukrayna’da yaşanan kadın katliamlarıyla pervasızlaşan kapitalist sistem, salgın sürecinde de şiddetini tüm dünya çapında katlayarak devam ettirmiştir. Salgınla işçi kadınların yaşam koşullarının ağırlaştırılması, Türkiye'de son bir senede yüzlerce kadının katledilmesi, Almanya’da kadın cinayetlerinin artması gösterdi ki, dünyada salgın döneminde devletler, kadınları ve çocukları korumada başarısız kalmıştır.

Yaşadığımız bu süreçte, bütün bu olumsuzluklara rağmen kadınların, gelecek nesillere ilham olacak cesaret

verici mücadelesiyle direniş ve kazanımlar da gerçekleşti. Dünya’da içinde bulunduğumuz haksız ve cinsiyetçi sistemi değiştirme kararlılığından asla vazgeçmeyen Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi bir kez daha gösterdi ki; 2021 yılı boyunca devam eden ve 2022 yılına devredilen olağanüstü bir kadın devrimiyle girildi.

KON-MED (Konfederasyona Civakên Kurdistaniyên li Almanya) olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle eşitsizliğe, haksızlığa, adaletsizliğe, milliyetçiliğe, ırkçılığa ve her türlü şiddete karşı, tüm federasyonlarımız başta olmak üzere halkımızı, inanç sahiplerini, devrimcileri, demokratları, aydınları, barış ve insanlıktan yana olan tüm kesimleri, Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi öncülüğünde yapılacak olan yürüyüş ve mitingler için sokaklara çıkarak, özgürlük sloganlarını güçlü bir şekilde haykırmaya çağırıyoruz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.”