KON-MED, Almanya’yı PKK yasağından vazgeçmeye çağırdı

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), PKK yasağının kaldırılması talebiyle yapılan eylemleri selamlayarak, Almanya devletini PKK yasağından vazgeçmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED; ““PKK Yasağını Kaldırın Demokrasiyi Güçlendirin” Berlin merkezi yürüyüşüne Almanya’nın her yanından akın ederek seferber olan Kurdistanlılar ve dostlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“1993 yılında uluslararası komplonun bir parçası olarak uygulamaya geçirilen ve hukuki hiçbir zemini olmayan gerekçe ile PKK’yi yasaklandı ve böylelikle Kürt halkının örgütlenme ve toplanma özgürlüğünün önüne ilk resmi kılıf uydurulmuş oldu. Tamamen siyasi olan ve hiçbir dayanağı olmayan bu adımla en büyük Kürt nüfusunun olduğu Almanya’da yasaklar üzerinden hukuk dışı bir süreç başlatılmıştır.

Alman devleti ve AKP-MHP savaş rejimi arasında bir işbirliğini anlamına gelen 30 yıllık süre görsellerimiz, örgütlenme ve toplanma hakkımıza yönelik bir resmi kılıf özelliğine hep sürdürdü.

Bundan dolayı onlarca siyasetçi tutuklandı, cezaevlerine atıldı ve halen de sürmeye devam etmektedir. Aslında PKK yasağı diye resmileştirilen bu uygulama ile Alman devleti Türk devletinin isteklerini uygulayan bir mekanizma haline gelmiştir. PKK yasağının hiçbir bir hukuki dayanağı yoktur.

PKK yasağı üzerinden AKP-MHP çetelerinin uyguladığı baskı ve zulüm Alman polisi tarafından Kürtlere karşı kullanılmak isteniyor. Kürt halkının demokratik haklarını kullanmaktan başka bir amacı yoktur. 30 yıldır Kürt halkına karşı bir sopa olarak kullanılan PKK yasağı kararı Almanya’nın ayıbıdır.

Kürt halkı bu haksızlığı ve ayıbı direnişiyle bu yasağı çürüttü. Bu nedenle bu yasağın Kürt halkı için artık hiçbir anlamı kalmamıştır. Kürt halkı bu kararı tanımadığı gibi bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadelede geri adım atmayacaktır.

Alman devletinin 1993’te başlattığı bu hukuksuz karara karşı 18 Kasım günü Berlin’e akan binler tarafından protesto edilerek derhal bu yanlıştan vazgeçilmesini talep etmiştir. Ancak binlerce polisi alana sürerek provokasyon yapılmak istenmiş ve kitlenin aklı selim duruşuyla bu provokasyon girişimi boşa çıkartılmıştır.

Berlin kentinin tanınmış alanı olan Oranienplatz’da erken saatlerde toplanan eylemcilere karşı Alman polisinin etkinlik boyunca uyguladığı provokasyonlar hedefine ulaşamamıştır.

Ortadoğu savaşı körükleyen, Kurdistan’da katliam yapan ve DAİŞ çetelerini örgütleyen AKP-MHP savaş rejimi ile iş birliğini kınıyoruz. Alman devleti PKK yasağı ile Türk devletinin isteklerini uyguluyor olmaktadır. Alman devleti bu yanlıştan dönmeli, Kürt halkının haklı taleplerine kulak vermeli ve kriminalizyon politikalarına zemin olan PKK yasağından vazgeçmelidir.

Kürt halkı Almanya’da sayısı bir buçuk milyonu bulan Kürtler olarak yasak kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 18 Kasım gün Berlin’e akarak gelen binlerce Kürt irade beyanında bulundu ve yasakları kınadı.

KON-MED olarak bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşları selamlıyoruz. Ayrıca halkımızın gösterdiği bu onurlu duruşu ve yasak karşısındaki tarihi kararlılığını tebrik ediyoruz. Kürt halkı ve dostları 18 Kasım’da demokratik mücadele, Reber Apo’nun özgürlüğü ve Kurdistan’a statü mücadelesinde kararlı olduklarını beyan ettiler.”