KON-MED, Almanya’yı Türk devleti ile ilişkilerini kesmeye çağırdı

KON-MED, Türk devletinin 72 saatte 24 altyapı binası, 87 konut, 6 çiftlik, 3 fabrika, bir okul ve bir hastaneyi bombaladığını belirterek Alman hükümetini Türk devleti ile işbirliğini durdurmaya çağırdı.

Almanya Kurdistan Toplulukları Konfederasyonu (KON-MED) Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik son saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin savaş suçları işlediğini ve insani drama yol açtığını belirtti.

KON-MED, “Saldırılarda 72 saat içinde 24 altyapı binası, 87 konut, 24 askeri tesis, 6 çiftlik, 3 fabrika, bir okul ve bir hastanenin de aralarında bulunduğu 172 hedef bombalandı” dedi.

Bölgenin hayati altyapısının büyük kısmının birkaç saat içinde hasar gördüğü veya yok edildiğini belirten KON-MED, “Türkiye'nin Rojava'ya yönelik ölümcül saldırıları sistematik ve yıllardır bölgeyi terörize ediyor! Şimdi Türkiye bir kez daha Rojava'da açıkça ve İslamcı müttefikleriyle birlikte savaş suçları işliyor, ancak sivil altyapıya yönelik saldırıların uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil etmesi ve haklı gösterilemeyecek olması Erdoğan hükümetini durduracak gibi görünmüyor. Çünkü Erdoğan, Türkiye'nin Kurdistan'daki savaş suçlarına ilişkin uzun süredir cezasız kaldığını biliyor” ifadelerini kullandı.

Alman federal hükümetinin sessizliğine tepki gösteren KON-MED, şunları belirtti:

“Türkiye sivil hedeflere yönelik saldırılarıyla uluslararası hukuka göre savaş suçu işliyor. Bu saldırıların ışığında, federal hükümetin daha fazla saldırıyı önlemek için derhal müdahale etmesi gerekiyor. Türkiye hava saldırılarının insafına bırakılan bölge halklarıyla dayanışmanın aciliyetini vurguluyoruz. Kürtlerin Almanya’da çatı örgütü KON-MED olarak tüm Kürt halkını savaşa karşı olan tüm kesimleri bu yaşanan katliama karşı insanlık suçuna karşı insanım diyen her kesi harekete geçmeye tutum almaya eylemlere ve alanlara çağırıyoruz. Tüm Kürt halkının dostlarını Türkiye'nin saldırılarına karşı ve Rojava halkıyla aktif bir şekilde dayanışmaya çağırıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye'deki savaş suçlarının derhal sona erdirilmesini, Türkiye’nin saldırılarına karşı bölge halkının korunma haklarının uygulanması için uluslararası destek talep ediyoruz. Bu suçların federal hükümet tarafından açıkça kınanmasını ve Türk rejimiyle ilişkilere son verilmesini talep ediyoruz!”