KON-MED'den Heilbronn'daki baskınlara tepki

KON-MED, Heilbronn'daki Kürtlere dönük baskınlara tepki göstererek, "Alman polisinin yıldırma amaçlı saldırıları sonuç vermeyecek" dedi.

KON-MED eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasının kapısı kırılarak baskın yapıldığı ve gözaltına alınanların evlerinde de aramalar gerçekleştirildiği ve parmak izleri alındığı bilgisine yer verildi. KON-MED baskınlarda birçok özel eşya, telefon ve bilgisayara da el koyulduğunu kaydetti. 

'YILDIRMA AMAÇLI SALDIRILAR SONUÇSUZ KALACAK'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Heilbronn polisinin Kürt aktivistlerini ve kurumlarını yıldırma amaçlı gelişi güzel sergilediği çabalardan bir tanesi daha böylece sonuçsuz kalmıştır.
Alman devletinin tamamen yasalara saygı temelinde, bütün toplumlar, kültürler ve inançlar ile eşit ve özgür birliktelik duygusuyla, ortak bir yaşam için çabalayan demokratik kitle kurumlarını ve derneklerini baskı altına almak amacıyla kriminalize eden tutumunu şiddetle eleştiriyor ve protesto ediyoruz.
Alman devletinin yüz yıllarca birlikte yaşamak zorunda olduğu ve ortak bir geleceğe yürüdüğü Kürt halkına ve onun temsilcisi durumundaki kurum ve aktivistlere karşı sergilediği ayrıştırıcı ve dışlayıcı uygulamaları bütün ülkeye ve geleceğine zarar vermektedir.

Kürt halkını hiçe sayan, sahipsiz gören ve iradesini esir almaya dönük bu türlü politik uygulamalar bugüne kadar sonuç vermediği gibi bundan sonra da kimseye fayda sağlamayacaktır.

KON-MED olarak Alman devletini Kürt halkını ve iradesini temsil eden kurum ve aktivistlere karşı sergilediği taraflı ve haksız tutumundan dolayı şiddetle kınıyoruz. Diğer bütün halklar gibi Kürtlerin de Alman toplumunda eşit ve hukukun güvencesi altında yaşama hakkı vardır. Bu temel haklara karşı zedeleyici tutum ve politikalar ülkede bir arada yaşayan bütün toplumsal dokuya zarar vermektedir.

Alman devletini kimseye faydası olmayan bu tür hatalı politikalarından ve uyumu zedeleyen taraflı tutumundan vazgeçmeye çağırıyor, bu vesileyle hukuksal her türlü hak arayışımızı sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz."