KON-MED kimyasal saldırılara karşı alanlara çağırdı

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), işgalci Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahla düzenlediği saldırıları protesto etmek için tüm Kürt halkını alanlara çağırdı.

HPG’nin kimyasal silahlarla şehit düşen 17 gerillanın kimlik bilgilerini açıklaması ardından KON-MED Eşbaşkanları eylem çağrısında bulundu.

KON-MED, “Türk Devleti Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarına devam etmektedir. Kürt Halkının soykırımını ve Kürt Özgürlük Hareketinin tasfiyesini hedef alan bu saldırılarda uluslararası yasalar ihlal edilerek her türlü savaş suçu işlenmektedir. Türk devleti kimyasal silah kullanımını sistematik bir hale getirmiştir. Son günlerde yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gelişen saldırılarda 17 Özgürlük Gerillası şehit olmuştur” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Türk devletinin uluslararası yasaları çiğnemesi ve insanlık dışı uygulamaları savaş suçu kapsamına girmesine rağmen ilgili uluslararası kurumlar buna göz yummuştur, yummaya da devam etmektedir. Bu sessizlikleri katliamlara ortak olduklarını göstermektedir.

Tüm uluslararası kurumlara sesleniyoruz; Türk devletinin halkımıza ve onun özgürlük güçlerine karşı geliştirdiği bu ırkçı ve soykırımcı politikalarını desteklemeye son verin. Bu insanlık dışı suça ortak olmayın!

Türk Devletinin bu saldırılarına karşı kahramanca direnen Özgürlük Gerillasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bu temelde tüm Kürdistanlıları ve Kürt Halkının dostlarını tepkilerini göstermek için alanlara çağırıyoruz.”