KON-MED: Kürtler Türk devletinin planlarını bozmalı

KON-MED, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Türk devletinin suçlarına dikkat çekerek, "Kürt ve Kürdistanlıların amacı, düşmanın ve işgalcilerin uğursuz planını bozmak olmalıdır" dedi. KON-MED, 10 Aralık eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Dünya İnsan Hakları Günü'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Ekonomik, kültürel, dinsel, etnik, cinsel vb. her türden 'savaş' gerekçesiyle yaşanan küresel çapta olağanüstü hal rejimleriyle yönetilen insanlık, büyük bir tehdit altındandır. Aslında karşı karşıya olunan büyük bir insanlık krizidir. Bu krizin en başta Türkiye özelinde hem de dünya genelinde tezahürü ise şiddetin her türünün sistematikleşmesi, yaygınlaşması ve hatta sıradanlaşmasıdır" denildi.

'TÜRKİYE DÜNYADA LİDER!'

AKP-MHP iktidarının Kürt halkı ve muhaliflere dönük saldırılarına işaret edilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Başta kadınlar, binlerce Kürt aktivist ve siyasetçi tutuklanarak hapishanelere konulmuştur. Kürt dili kitlesel saldırı altında. Bunun bir örneği, Jiyana Nû (Yeni Hayat) adlı tiyatro grubunun İstanbul'daki 'Bêrû' (Yüzsüz) adlı oyununun Türk yetkililer tarafından gösterilmesinin yasaklanmasıdır. Türkiye'de bir başka skandal örnek de 'helikopter işkencesi.' Türk ordusu tarafından 11 Eylül'de Van'da tutuklanan iki Kürt çiftçi bindirilen helikopterin içinde yapılan yoğun işkenceden sonra aşağıya atıldılar. Türk devleti, insan haklarının ortadan kaldırılması politikasıyla dünyada lider konumdadır. Bu yıl Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye ile ilgili on binden fazla insan hakları ihlalleri şikayetinin intikal ettiğini açıklamıştı."

Türk devletinin, Kuzey Doğu Suriye'de, işgal ettiği alanlarda da insanlık dışı uygulamalara başvurduğuna değinilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Kürt ve Kürdistanlıların amacı, düşmanın ve işgalcilerin bu uğursuz planını bozma ve yenilgiye uğratmak olmalıdır. Bu da büyük ulusal ittifakla olabilir. Kürt ve Kürdistanlılar her ne şekilde olursa olsunlar, sorunlarını kendi aralarındaki diyalogla çözmelidir. Düşmanın ve işgalcilerin Kürtleri bölüp parçalama çabalarını sürdüren bu faşizane diktatörlük rejimine karşı, beraberce ve ortak vereceğimiz mücadeleyle barış, eşitlik, adalet ve özgürlük için herkesin yapabileceği bir şey vardır!

Almanya'nın birçok merkezinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle tüm meclisler, bileşenler, demokratik dost çevreler ve halkımızı bu konuda duyarlı bir şekilde günün anlamına uygun etkinlikler düzenleyerek eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz."