KON-MED: Lozan’a yürüyelim, soykırım düzenini durduralım

KON-MED, "22 Temmuz'da Lozan kentinde düzenlenecek yürüyüşe tüm Kurdistanlıları katılmaya davet ediyoruz" dedi.

KON-MED eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "24 Temmuz 1923’te İsviçre’nin Lozan kentinde dönemin hegemon güçleri ile işgalci Türk devleti arasında imzalanan antlaşmanın 100. yılına girmekteyiz. Kurdistan’ı dörte bölen Lozan Antlaşması Kürtler için soykırım düzeni getirdi. Kürtler Lozan Antlaşması ile 100 yıllık kültürel ve fiziki soykırım cenderesine alındı" denildi.

'KURDİSTAN'A STATÜ SOYKIRIM DÜZENİNİ DURDURACAKTIR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kurdistan’ın farklı parçalarında idam edilen Şeyh Said, Seyit Rıza, Qazi Muhammed, Leyla Qasım Kürtlere dayatılan Lozan düzenini yıkmak için mücadele ettiler. Amed, Zilan, Qoçgiri, Dersim, Enfal, Mahabad, Qamîşlo, Halepçe katliam ve soykırımları Lozan düzeni tarafından oluşturulan Türkiye, Irak, İran ve Suriye devletlerinin eseridir. O nedenle Lozan düzeni bir soykırım düzenidir. Artık bu soykırım düzenine dur demek gerekiyor!

 Kurdistan farklı dil, kültür, etnik yapılar bakımından halklar bahçesidir. Ancak Lozan soykırım düzeni Kurdistan'da yaşayan Asuri, Süryani, Ermeni halkları, Alevi, Êzidî, Nusayri ve diğer kültürlere saldırmaktadır. Bu nedenle Kürtler kadar bu halklar da Lozan soykırım düzeninin mağduru ve davacısıdır. Lozan soykırım düzenine Kurdistan'daki farklı dil ve kültürden halklar da dur demelidir!
100 yıl önce oluşturulan haritalar anlamını yitirmiştir. Kurdistan’a statü talebi mevcut soykırım düzeninin önüne geçecektir. Statükocular haritaları ve ajandaları ile birlikte Kurdistan’dan def olmalıdır!

Almanya’da yaşayan Kürtler olarak Kurdistan’ın statüsüzlüğünü kabul etmiyoruz; Lozan soykırım düzenine dur diyoruz!

 Bu vesileyle 22 Temmuz 2023 tarihinde İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenecek yürüyüşe tüm Kurdistanlıları katılmaya davet ediyoruz."