KON-MED Tahir Koçer’in gözaltına alınmasını kınadı

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), KNK üyesi ve eski KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer’in Alman polisi tarafından gözaltına alınmasını kınadı.

KON-MED Eşbaşkanları imzasını taşıyan açıklamada 22 Aralık Perşembe günü Almanya’nın Nürnberg şehrindeki polis baskınları ve Tahir Koçer’in gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Açıklamada “Bulunduğumuz her alanda bu saldırılara karşı durarak haklı mücadelemizi aralıksız olarak devam ettireceğiz. Almanya Devletinin faşist Türk devletiyle devam eden kirli savaş politikalarını deşifre etmeye devam edeceğiz” denildi.

'ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Baskınları kınayan KON-MED, şunları ifade etti:

“Perşembe günü sabah saatlerinde Alman polisi Nürnberg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (Medya Halk Evi) ve yurtsever Kürdistanlıların evlerine baskınlar yaparak tüm demokratik değerlere saldırmıştır. Bu baskınlarda Almanya Kürt kurumlarının çatı örgütlenmesi olan KON-MED eski eşbaşkanı Kürt siyasetçi Tahir Koçer arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Yapılan bu baskınları ve gözaltıları hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi tekrarlıyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bu baskınlar ile Alman hükümeti Kürt Halkının siyaset yapma hakkını kriminalize etmektedir. Almanya'da yaşayan milyonlarca Kürt halkının iradesi olan Kürt Toplum Merkezlerine bu şekilde bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Demokratik örgütlenme hakkının bu şekilde kriminalize edilmesinin demokratik Alman kamuoyu tarafından kabul edilmemesi gerekmektedir.

'HİÇBİR BASKI KÜRT HALKINI DEMOKRATİK MÜCADELESİNDEN VAZGEÇİREMEZ'

Faşist Türk devletinin Türkiye genelinde Kürt Halkı başta olmak üzere demokrasi mücadelesi veren HDP’nin (Halkların Demokratik Partisi) belediye başkanlarına, milletvekillerine ve tüm demokrasiyi savunan siyasetçilerine karşı uyguladığı baskıcı terör saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. Aynı tutumun Almanya Hükümeti tarafından Kürt halkına karşı yapılması kabul edilemez. Almanya demokrasisine büyük zararlar vermektedir. Hiçbir baskı Kürt Halkını özgürlük ve demokratik mücadelesinden vazgeçiremeyecektir.

Her defasında olduğu gibi tekrar Almanya Hükümetine çağrımızı yeniliyoruz. Kürt Halkına karşı bu politikalardan vazgeçin. Faşist Türk Devleti ile kurduğunuz kirli ilişkileri bitirin. Kürt Halkının Özgürlük ve Demokrasi mücadelesinin ortaya çıkardığı değerlere karşı faşist Türk Devleti ile aynı noktada durmayın. Bu politikalar hiçbir sonuç vermeyecektir. Almanya'da yaşayan milyonlarca Kurdistanlının demokratik haklarına saygı gösterin. 

KÜRT HALKI İLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

KON-MED olarak, Almanya Hükümetinden, yapılan bu anti demokratik baskınlarda gözaltına alınan başta Tahir Koçer arkadaşımız olmak üzere tüm siyasi aktivistlerin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz.

Başta Kürdistanlılar olmak üzere, tüm demokratik Alman kamuoyunun bu faşizan saldırılar karşısında durarak Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Demokrasiden yana olan herkesi Demokratik Kürt Toplum Merkezlerine çağırıyoruz.

Gelin kriminalizasyon ve yasakçı politikalara karşı hep birlikte duralım!”