KONGRA- GEL’den Rojava için ‘acil’ çağrı

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı acil çağrıda bulunarak, “Şimdi Erdoğan faşizmini düşürmenin, Erdoğan’a kaybettirmenin zamanıdır” dedi.

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik son saldırılarının “Rojava sistemini çökertmeyi hedeflediğini” belirtti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “AKP- MHP faşist hükümeti iki gündür Rojava’da ağırlıklı olarak toplumsal yaşamı çökertmeye yönelik bir saldırı hamlesi başlattı. Buğday ambarları, su depoları, hastane, elektrik santralı, gaz ve petrol işletmeleri gibi sivil toplumsal yaşam alanlarını hedefleyen bu saldırılar ile halk korkutularak göçertilmek isteniyor. Hedefleri Rojava sistemini çökertmektir.

Katledilen insanlar sivil insanlardır. Türk devletinin yaptığı saldırılar savaş suçudur. Uluslararası koalisyon güçleri, uluslararası kurumlar acilen tavır almalı ve müdahale etmelidir. Aksi taktirde sessizlik bu suça ortak olmak demektir.

Kobanê direnişi sürecinde “Kobanê düştü düşecek” diye sevinç gösterisi yapan Erdoğan, o zaman DAİŞ’in başaramadığını şimdi bizzat kendisi yaparak DAİŞ’in intikamını almak istiyor.

Kürt düşmanlığı ile zehirlenen AKP- MHP hükümetinin yürüttüğü savaş politikası başarısız kaldı. Savaş politikaları sonucunda Türkiye mafya ve çetelere teslim oldu. Yüz yıllık tekçi sistem çöküş ve çürüme sürecindedir.

Artık zaman AKP- MHP hükümetinin aleyhine işliyor. Erdoğan zamanı lehine çevirmek için Irak ve İran gibi bazı ülkelerden destek alarak hem gerillaya hem de Rojava’ya yönelik kapsamlı bir savaş hamlesi ile sonuç almak istedi. Hakan Fidan bu amaçla yaptığı Ortadoğu seferinden istediği sonucu alamadı.

Erdoğan’ın Rojava’ya saldırısı tüm halkımıza yönelik yapılan bir saldırıdır. Halkımızın her alandaki kazanımlarını hedefleyen bir saldırıdır. Bu anlamda Rojava devrimi sürecinde nasıl ki Kürdistan’ın tüm parçaları, yurt dışındaki halkımız ve dostlarımız ayağa kalktıysa, şimdi onu aşan bir düzeyde Rojava halkının yanında olmalıyız.

Türk devlet faşizminin Rojava üzerindeki tehdidi kırılmadıkça, Efrîn- Girê Sipî ve Serêkaniyê işgalini ortadan kaldırmak ve kalıcı bir çözümü elde etmek zordur. Şimdi bunu elde etmenin koşulları vardır. Hani derler ya, eceli gelen keçi çobanın ekmeğini yer, Erdoğan’ın şimdiki durumu tam da budur.

DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta bütün insanlık için bedel ödeyen Kuzey- Doğu Suriye halklarına sahip çıkmak için, halkımız ve dostlarımız seferber olarak güçlü bir kamuoyu yaratmalıyız. Kürt soykırım politikasında Erdoğan’a sessiz kalan, tolerans gösteren güçlere karşı, geçmiş süreçte olduğu gibi yine kamuoyunu harekete geçirmeliyiz.

Yurtsever halkımıza ve dostlarımıza çağrı; AKP- MHP faşizmine ve onların işbirlikçilerine karşı Rojava halkının yanında olmak için acilen seferberlik ruhuyla ayağa kalkalım. Rojava’da kaybeden faşizm, çorap söküğü gibi çözülecektir. Şimdi Erdoğan faşizmini düşürmenin, Erdoğan’a kaybettirmenin zamanıdır.”