KONGRA-GEL faşizmi çökertmek için mücadeleyi yükseltmeye çağırdı

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, 15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “devrimci halk savaşı ve toplamsal inşa ile faşizmi çökertmeye” çağırdı.

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, “15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 39. yıldönümü başta Rêber Apo olmak üzere tüm HPG ve YJA STAR güçlerine, Kürdistan halklarına, zindanlarda ve alanlarda mücadele eden arkadaşlarımıza, şehit ailelerine ve mücadelemizin tüm gazilerine kutlu olsun” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Bu vesileyle büyük komutan Mahsum Korkmaz (Egît) arkadaşın şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygı ile anıyoruz. Halk olarak sahip olduğumuz tüm değerlerin ve kazanımların yaratıcısı şehitlerimizdir. Onların emanetlerine sahip çıkmak temelinde amaçlarını mutlaka gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.

Gerillanın 15 Ağustos Hamlesi; soykırımcı sömürgeci Türk devleti tarafından yok edilme noktasına getirilen bir halkın yeniden yaşama dönüşüdür. Soykırım, katliam, asimilasyon ve sürgün politikalarıyla uçurumun kenarına getirilen Kürdistan halkının son anda imdadına yetişen diriliş hamlesidir.

ULUSAL VE TOPLUMSAL BİRLİK İÇİN GERİLLA STRATEJİK ROL OYNADI

15 Ağustos Hamlesi; 12 Eylül faşizmine karşı Amed zindanında Mazlum Doğan, Dörtler ve 14 Temmuz ölüm orucu eyleminin yarattığı Apocu fedai ruhun gerillada zirveleşmesidir.

Gerillanın Apocu fedayi ruhu; Kürdistan’ın her parçasına yayılarak sömürgeci soykırımcı politikaların yarattığı korku duvarlarını mücadeleyle yıktı. Mutlaka kazanacağına dair halkımızda özgüven duygusunu yarattı. Bunun sonucu olarak da ulusal ve toplumsal birliğin sağlanmasında gerilla stratejik rol oynadı.

15 Ağustos Hamlesi; süreç içinde gelişen kadın ordulaşması ve kadın partileşmesinin startıdır. Günümüzde “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı ile Kürdistan, Ortadoğu ve tüm dünyada gündemleşen “Kadın Özgürlük Devrimi”nin koşullarını oluşturan tarihi bir hamledir.

15 Ağustos ruhu Zap, Avaşîn, Metîna’da zirveleşerek, faşist Türk devlet rejiminin son planı olan tekniğe dayalı savaş konseptini başarısız ve sonuçsuz bıraktı. Bu süreçte toplumsal alanda demokratik ulusun inşası ve devrimci halk savaşı konseptiyle halk ve gerilla olarak yürüteceğimiz mücadeleyle, Kürt sorununda çözüm koşullarını yaratmanın olanakları vardır.

FAŞİZMİ ÇÖKERTMEK İÇİN….

Bu amaçla; siyasi, askeri ve ekonomik olarak faşist sistemin çökertilmesi için kendisine yurtsever ve devrimciyim diyen herkes elinden gelenin azamisini yapmalıdır. Faşizmin ekonomik ve moral olarak çökertilmesinde ben daha fazla ne yapabilirim diyerek herkes daha çok yoğunlaşarak bu süreçte rolünü oynamalıdır.

Günümüzde Kürdistan halkının özgürlük talebiyle yürüttüğü mücadelesinin önündeki en büyük engel, kendi iktidarı için sömürgeci devletler ile her türlü iş birliğini yaparak Kürt halkına ihanet etmeyi bir karakter haline getiren KDP dir. Siyasi, ekonomik, askeri ve istihbarat alanında Türk devletinin tamamen kontrolü altına girmiştir. Halkımızın özgürlük mücadelesinin büyük engelleri aşarak geldiği bu aşamada, KDP iş birliği olmadan Türk devletinin Kürt düşmanlığını sürdürmesi artık mümkün değildir.

KDP İHANETİ KARŞISINDA SESSİZ KALINMAMALI

Türk devletinin gerilla karşısında sonuç alması halkımızın tüm kazanımlarının tehlikeye girmesi demektir. Bu nedenle de siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, aydınlar başta olmak üzere hiç kimse soykırımcı sömürgeci Türk ordusuna her türlü desteği sağlayan KDP ihaneti karşısında sessiz kalmamalıdır. Sessizlik ihanete ortak olmaktır. Kürt kamuoyunun güçlü baskısı KDP üzerinde etkili olacaktır. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz.

39. yıldönümü nedeniyle halkımızın “Diriliş Bayramı”nı tekrar kutluyoruz. 15 Ağustos Hamlesinin 40. yılını Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğüne kenetlenerek karşılama temelinde herkesi toplumsal inşa ve devrimci halk savaşı çerçevesinde mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”