KONGRA-GEL: Taksim katliamı AKP- MHP faşizminin karanlık planıdır

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, 13 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşen saldırıyı kınayarak, “AKP ve MHP faşizminin karanlık bir planı” olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, Taksim’de düzenlenen bombalı saldırı için “Taksim katliamını aydınlatmak, AKP- MHP’nin karanlık iktidarının yaptığı diğer katliamların da aydınlığa çıkmasının önünü açacaktır” dedi.

Açıklama şöyle:

“13 Kasım günü İstanbul – Taksim’de sivil insanlara yönelik yapılan terör eylemini nefretle kınıyoruz. Taksim katliamının AKP- MHP hükümetinin bir özel savaş konsepti olduğu açıkça bellidir. Tıpkı geçmiş süreçte Ankara- Gar, Urfa- suruç, Diyarbakır, Antep, Mersin vd yerlerde DAİŞ üzerinden yapılan kitlesel katliamlarda olduğu gibi bu katliam da aynı konseptin bir devamıdır.

AKP- MHP savaş hükümetinin özgürlük gerillasına karşı kullandığı kimyasal silahlar kamuoyunda önemli bir tepki yarattı. Bu silahlara yönelik oluşan kamuoyu tepkisi her geçen gün daha da büyüyor.

Kirli savaşta büyük bir tıkanmayı yaşayan AKP- MHP hükümeti her türlü çılgınlığı yapıyor. Basına yansıyan görüntülerde, savaşta ölen Türk askerinin cenazelerinin kendileri tarafından nasıl yakıldığı açıkça görülüyor.

Bütün bunlar AKP- MHP faşist hükümetinin politikalarının ulaştığı vahşetin boyutlarını, kanlı ve çirkin yüzlerini, kirli savaşta yaşadığı tıkanma ve zorlanmayı gösteriyor.

Taksim olayı; bir yandan AKP- MHP hükümetinin yaşadığı tıkanmayı aşmayı, kimyasal silahlar ve asker cenazelerinin yakılması ile oluşan kamuoyu gündemini değiştirmeyi, bir yandan da Kürt kadınının jin- jiyan- azadî sloganıyla öncülük ettiği kadın özgürlük mücadelesinin kamuoyunda yarattığı pozitif imajı kırmayı, diğer bir yandan da Rojava’yı hedef göstererek yeni saldırılara gerekçe hazırlayan bir özel savaş planıdır

AKP- MHP faşizmi insanlık düşmanıdır, acımasız bir zihniyettir. Amacına ulaşmak için her şeyi kendine mübah gören, kendi halkını, sivil insanları rahatlıkla katledebilen ahlaksız, vicdansız kanlı bir siyasettir.

Taksim’de patlayan bombalar, AKP- MHP hükümetinin elinde patlamıştır, katil Erdoğan ve Bahçeli’dir. İktidarı kaybetmemek için yapmayacakları birşey yoktur. Taksim olayı bir kez daha gösterdi ki, AKP- MHP hükümeti savaş ve kan üzerinden iktidarını sürdürüyor.  

Türkiye halkları, tüm demokrasi güçleri, zülüm ve haksızlığa uğrayan herkes AKP- MHP faşizminden kurtulmak için seferber olmalıdır. Herkes Taksim katliamının takipçisi olmalı, gerçeğin açığa çıkması için üzerine düşeni yapmalıdır. Taksim katliamını aydınlatmak, AKP- MHP’nin karanlık iktidarının yaptığı diğer katliamların da aydınlığa çıkmasının önünü açacaktır.

Bir kez daha Taksim katliamını kınıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”