Kongra Star BM önündeki eylemi selamladı

BM önünde 1 yılı aşkındır süren oturma eylemine telefonla bağlanan Halep Kongra Star temsilcisi Dayîka Şoreş, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eylemin önemli olduğunu belirterek, eylemcileri selamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için “'Dem dema azadiyê ye' hamlesini sahiplenen Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) önünde her çarşamba düzenlediği oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba günü açtıkları direniş çadırı etrafında düzenledikleri oturma eylemiyle Kürt Abdullah Öcalan üzerinde ki mutlak tecride dikkat çeken Kürdistanlılar, BM başta olmak üzere yetkili kurumlara Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması taleplerini iletiyor.

Bu hafta düzenlenen eylemde, 3 Mart 2017'de KDP’nin Xanesor'a düzenlediği saldırıda şehit düşen 7 YBŞ savaşçısı, 2 HPG gerillası, TAJÊ üyesi Nazê Naif ve Gazeteci Nûjiyan Erhan anıldı.

Şehitler anısına durulan saygı duruşu sonrası Kongra Star Halep temsilcisi Dayîka Şoreş, bölgeden eyleme telefonla katılarak bir konuşma yaptı. Kürt halkının en meşru ve haklı taleplerinden biri olan Önderliklerinin özgürlüğünün sağlanması  talebinin başta BM olmak üzere uluslararası arenada karşılık bulması bakımından düzenlenen eylemi anlamlı bulduğunu söyleyen Dayîka Şoreş, eylemcileri selamladı. 

Dayîka Şoreş'in konuşması sonrası eylem söz alan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Xanesor şehitlerinin isimlerini tek tek sayarak başladığı konuşmasında şunları belirtti.

“1 yılı aşkın süredir BM'ye ve diğer uluslararası kurumlara Kürt halkının haklı ve meşru talepleri için adına oturma eylemi düzenliyoruz. Bu devletler ve kurumlar şunu iyi bilmelidir ki, Önderliğimizin ve Kürt halkının özgürlüğü sağlanıncaya  kadar eylemimizi kararlılıkla sürdürecek, taleplerimizi tüm dünyaya haykıracağız.'

Ukrayna üzerinden süren hegemonya savaşına da değinen Sağlam, BM ve uluslararası devletlerin müdahil olduğu bu savaşın Kürt halkının yıllara yayılan mücadelesinden bağımsız olmadığını öne sürdü. Sağlam, “Kürt halkı emperyalist düzene karşı mücadelesini her zaman sürdürmeye devam edecektir” dedi.