Kopenhag’da 15 Ağustos diriliş bayramı kutlandı

Kopenhag’da bir araya gelen Kurdistanlılar, 15 Ağustos Atılımını kutladı. Çağdaş Egîdlerin mücadelesinin işgalcileri çıkmaza soktuğunu ve bu ruhla Kurdistan özgürlük davasını zafere taşıyacaklarını dile getirdi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir araya gelen Kurdistanlılar, 15 Ağustos diriliş bayramını kutladı.

Kutlama bir dakikalık saygı duruşundan sonra başladı.

Kürt halkının diriliş bayramı olan 15 Ağustos Atılımı’nın değerlendirildiği konuşmalarda, “Kurdistan'da büyüyen direniş, faşist AKP-MHP faşist hükümetine üst üste vurulan darbeler, Önder Apo’nun ektiği özgür yaşam ve demokratik ulus fikirlerinin filizlenmesi, 15 Ağustos Atılımı'nın sonucudur. Kurdistan Özgürlük Gerillaları, ölümsüz komutan Egîd’in (Mahsum Korkmaz) yarattığı direniş çizgisinde her gün yeni kazanımlar elde ederek sömürgeci faşist güçlere büyük darbeler vurmaktadır. Başta Serok Apo’nun faşist ve insanlık dışı baskılara karşı direnerek gerillalara ve Kürt halkına her gün yeni perspektifler sunması, onları motive etmesi, özgürlük tutsaklarının 14 Temmuz ruhuyla direnmesi, Kurdistan Özgürlük Gerillalarının da 15 Ağustos ruhuyla savaşarak işgalcilere büyük darbeler vurması düşmanı bir çıkmaza koymuştur. Kurdistan özgürlük davasını biz kazanacağız, zafer bizimdir” denildi.

Kutlamaya katılan lokal sanatçılar Hozan Biço, Hozan Figen, Halkawt Enwer ve Rêşad Pirsûsî, söyledikleri devrimci, klasik ve halay şarkılarıyla kitleyi coşturdu.

Kitle sık sık “Bijî 15'ê Tebaxê”, “Bijî cejna vejînê”, “Bijî Serok Apo” sloganları atarak coşkularını dile getirdi.