Kopenhag’da 3 Ağustos eylemi: Soykırım tanınmalı

Şengal’da DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği soykırımın yıldönümü dolayısıyla Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir eylem düzenlendi.

Kopenhag’da yaşayan Kürtler, soykırım saldırılarının dokuzuncu yıldönümünde kent merkezindeki “Halmtorv”da bir bilgilendirme çadırı açtı.

Kürt Kadın Meclisi ve Kurdistan Dayanışma Komitesi ( Kurdistan Solidaritets Komite) öncülüğündeki eylemde, Êzidî soykırımı dokuzuncu yıl dönümünde kınanırken, soykırım saldırılarına ilişkin bilgiler içeren broşür ve bildiriler dağıtıldı.

Eylem sırasında yapılan açıklamada, “3 Ağustos hepimiz için bir yas günü olmalı” denildi.

Alıkonulan ve köle statüsüne indirgenen binlerce kadın ve kız çocuğunun da hatırlatıldığı açıklamada soykırımın bütün insanlığa karşı yapıldığı kaydedildi.

Türk devletinin devam eden saldırıları ve batılı güçlerin sessizliğine tepki gösterilen eylemde 3 Ağustos 2014 Soykırımı’nda yer alan güçlerden hesap sorulması için uluslararası mahkemelerin kurulması istendi.

2014’te yaşananların soykırım olarak kabul edilmesi çağrısında bulunan eylemciler, “Êzidî toplumu başta olmak üzere ezilen bütün halklar için adalet, eşitlik ve özgürlük istiyoruz” dedi.

Bilgilendirme çadırı, Perşembe günü 16:00’dan 20:00’ye kadar açık kaldı.