Kopenhag’da Dünya Kobanê Günü etkinliği

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Kurdistan Dayanışma Platformu, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutladı.

4 Kasım günü Kopanhag’da düzenlenen etkinliğe yaklaşık 60 kişi katıldı. Etkinlik duygusal anlara sahne olan bir Kobanê filminin izlenmesiyle başladı.

Ardından, Kızıl Yeşil Birlik Partisi milletvekili Søren Søndergaard yaptığı konuşmada daha önce Rojava'ya yaptığı ziyaretleri ve Kobanê'nin nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Søndergaard ayrıca, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yaptığı uyarıları hatırlatırken, başta son bir ay olmak üzere yıllardır Rojava'ya yapılan saldırılara dikkat çekti.

Kızıl Yeşil Birlik Partisi adına İbrahim Benli, Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye'de demokratik bir toplumsal yaşamın inşa edildiğini ve bunun Ortadoğu için en uygun model olduğunu vurguladı.

Özerk Yönetim’in Danimarka temsilcisi Dara Afrin, demokratik bir yaşamın inşa edildiğini ancak zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederken, Türk devletinin  saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi.

PYD Danimarka adına Saleh İbrahim, değerli dostlarını bu anlamlı günde görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden bir konuşma yaptı.

Kongra Star adına Nezahat Afrin, Rojava'da kadınların öncülüğünde özgürlüklerini kazandıklarını ancak Rojava'nın büyük tehlikeler altında olduğunu ve ciddi saldırılara maruz kaldığını söyledi. Nazahat Afrin, Rojava'daki duruma duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları ile sona erdi.