Kurdistan heyetinin Venedik’te temasları sürüyor

Kurdistan heyeti, Venedik'te temaslarını sürdürerek, Türk devletinin soykırım saldırılarına dikkat çekti.

İtalya'nın Venedik kentinde Dünya Barışı İçin Uluslararası Çalıştaya  katılan Kurdistan heyeti, kentte bulunan Kürt dostluk gruplarını ziyaret etti.

KNK Üyesi Adem Uzun, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Tevgera Azadî Eşbaşkanı Tara Hisên’den oluşan heyet, Kürt halkının dostlarına Türk devletinin Kurdistan’daki soykırım saldırıları hakkında bilgi verdi.

 Heyetten ilk sözü olan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Rojava Devrimi'nin niteliklerini anlatırken, Türk Devleti ve hegemonik güçlerin bu devrimi neden boğmak istediğine değindi.

Asya Abdullah, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Rojava Devrimi'ni korumanın tüm insanlığın görevi olduğunu söyleyerek, halkları uluslararası dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Tara Hisên ise Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a dönük saldırılarına değinirken, kimyasal silahlar ve yasaklı gazlara karşı sessizliğe tepki gösterdi.

Tara Hisên, Tevgera Azadî’nin Başurê Kurdistan’daki faaliyetlerine dikkat çekerek, Başur ve bütün Ortadoğu’da kadın özgürlükçü demokratik bir sistem kurmak istediklerini söyledi.

 Kürt halkının dostları ile yapılan toplantı soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.