Kurdistanlılar Aarau‘da Maxmur için ayaktaydı

Irak ordusunun Maxmur’da Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı‘na yönelik bir haftayı geride bırakan kuşatması, İsviçre’nin Aargau Kantonu’nda protesto edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı‘na yönelik Irak ordusu tarafından başlatılan ve bir haftayı geride bırakan kuşatma girişimi İsviçre’nin Aargau Kantonu’na bağlı Aarau bölgesinde protesto edildi.

Aarau Bahnhof önünde gerçekleştirilen eyleme, çok sayıda yurttaş katılırken çevrede bulunan yurttaşlar da alkışlarla eyleme destek verdi. PKK bayrakları ve Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı eylemde kitle sık sık Kürtçe ve Almanca, “Bijî berxwedana Maxmurê” sloganı attı.
Kitle adına açıklama yapan Aargau Rojbin Kadın Meclisi üyesi Şevin Batu, Almanca yaptığı açıklamada, işgalci Türk devleti ve KDP yönetiminin desteğiyle Maxmur kampının etrafının demir tellerle çevrilerek kuşatılmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Başta BM olmak üzere yetkili kurumlara kuşatma girişiminin bir an önce durdurulması çağrısında bulunulan Batu, kuşatmanın hukuki ve insani hiçbir yönünün bulunmadığına işaret etti. Batu, Maxxmur halkının yediden yetmişe gece gündüz direnişte olduğunu hatırlatarak, direnişi sonuna kadar sahipleneceklerini vurguladı. Açıklamanın ardından kitle sloganlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.