Kurdistanlılar bir kez daha BM’ye sırtını döndü

Birleşmiş Milletler Ofisi önünde bu Çarşamba günü düzenlenen eylemde, “'Uluslararası komplonun devamı olan tecridi ve işgal saldırılarını direnişimizle boşa çıkaracağız” vurgusu yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden Kurdistanlıların 25 Ocak 2021’den bu yana “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında her Çarşamba İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önünde sürdürdüğü oturma eylemi bu hafta da devam etti. 

BM Ofisi'nin bulunduğu Place des Nations'da düzenlenen eylem, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan CDK Cenevre Eşbaşkanı Erdal Atasoy, 1999 yılında uluslararası komployla tutsak edilen Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin en üst boyutta devam ettiğini belirterek, “Uluslararası komployu sonuçlandırmak isteyen güçler, bugün Önderliğimiz üzerindeki derinleştirilmiş tecridi görmezden gelmeye, Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı suskunluğunu sürdürmeye devam etmektedir. Önderliğimizin yaşamı ve sağlığını Kürt halkının ve Kurdistan'ın geleceğine karşı tehdit malzemesi olarak kullanan uluslararası güçlere karşı direnişimizi yükselterek boşa çıkaracağız” dedi.

Eylemde, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 17 Aralık Cumartesi günü Basel’de düzenlenecek kitlesel eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Konuşmanın ardından sırtlarını BM'ye dönen Kurdistanlılar, “Dem dema Azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine geçti.