Kürdistanlılar kimyasal saldırılara karşı BM önünde

İşgalci Türk devletinin kimyasal ve zehirli gazlarla Medya Savunma Alanları'nda devam eden saldırılarına karşı gerilla direnişini sahiplenen Kürtler Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba  düzenlenen oturma eyleminde Kürdistanlılar BM ve yetkili kurumlara çağrı yaparak asli görevlerini yerine getirmesini istedi.

Kimyasal silah kullanımı sonrası şehit düştükleri açıklanan 17 gerilla şahsında Kürdistan devrim mücadelesi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde kimyasal silah kullanımını teşhir eden tulum giyen ve gaz maskeleri takan eylemciler katledilen 17 gerillanın fotoğraflarını taşıdı.

"Bugün burada bir Kürt annesi bir Kürt kadını olarak konuşuyorum. Artık sabrımız tahhammülümüz kalmadı." diyerek sözlerine başllayan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mülkiye Aşırbaev sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt halkının kızları, erkekleri Kürt halkının gençleri kimyasallarla katledilirken bizler evlerimizde oturamayız. Bugün soykırım kıskacında olan  Kürt halkı için ayağa kalkarak yaşamı durdurma, çocuklarını savunma zamanıdır. Evet kızgınız ve öfkeliyiz. Bizler öfkemizi diri tutarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz. Avrupa devletleri, Birleşmiş Milletler, OPWC başta olmak üzere uluslararası kurumlar görevini bir an önce yerine getirmelidir."

Diğer Eşbaşkan Erdal Atasoy'da basına yansıyan görüntülerde kimyasal gaz kullanıldığının açıkça ortaya çıkmasına rağmen BM  ve OPWC bu gerçeği görmeme ısrarırını sürdürmekte olduğunu belirterek "Nisan ayından bu yana işgalci Türk devletinin  aralıksız olarak sürdürdüğü insanlık ve savaş suçlarına karşı Kürt halkı olarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Devrimci kurumların konuşmalarıyla devam eden eylemde Kürdistanlılar sırtlarını BM'ye dönerek BM'nin suskunluğunu protesto etti.