Kurdo son yolculuğuna uğurlandı

Sürgünde yaşamını yitiren Kürt yurtsever Mehmet Yılgın (Kurdo) memleketine uğurlandı.

Yıllardır sürgünde olan Kürt yurtsever Mehmet Yılgın (Kurdo) yaşadığı Almanya’nın Erfurt kentinde yaşamını yitirdi. Yılgın’ın cenazesi, Erfurt Kürt Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlenen cenaze merasimi sonrası defnedilmek üzere doğduğu Adana’ya gönderildi.

Cenaze merasiminde konuşan mücadele arkadaşları, Mehmet Yılgın’ın ömrünü Kürt özgürlük mücadelesine adayan emektar biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Sürekli cezaevine girip çıkmış, Diyarbakır zindanında Esat Oktay’ın işkencesinden geçmiş, hakkında yakalama kararı olması ve gördüğü işkenceler sonucu ciddi sağlık sorunları yaşaması nedeniyle 20 yıl önce Almanya’ya gelmek zorunda kaldı. Ömrünü bu mücadeleye adamış, eski emektarlardandı. Onun için her şeyden önce özgürlük hareketi gelirdi. Ailesini dahi bu uğurda geride bıraktı. İsterdi ki çocuklarının hepsi bu mücadeleye katılsın. Onun için geçmişine sahip çıkmak, kimlik ve anadil öncelikliydi. Kürtçe konuşulmasında ısrarcıydı ve etrafına dayatırdı. Ülkesine hep hasret duyardı. Faşist Türk devletine hep öfkeliydi. Özgür dağlara gitmek, gerillayı görmek hayaliydi. Doktorların uyarmasına rağmen 2006’da gitmişti ve bundan dolayı bir ayağını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede bilincini yitirmişti, ailesinden bile kimseyi tanımadı. Bu durumdayken bile ‘Serok Apo’ diyordu.”