Kürt dostları Morlaix kentinde alanlara çıktı

Fransız sol örgütlerin çağrısıyla Morlaix’de bir araya gelen kitle, Kürt halkına soykırım saldırıları gerçekleştiren Türk devletini protesto etti, PKK yasağının kaldırılmasını ve tüm tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Fransa'nın Brittany bölgesine bağlı Morlaix kentinde aralarında birçok sol örgüt ve sivil toplum kuruluşu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tüm tutsakların serbest bırakılması, PKK’nin AB terör listesinden çıkarılması, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarının ve gerillaya karşı kimyasal silah kullanımının durdurulması talebiyle bir eylem düzenledi.

Eyleme, çevre kentlerde yaşayan Kurdistanlılar da katıldı.

Morlaix Place des Otages meydanında saat 18.00'da bir araya gelen eylemciler, Kürtçe, Brotanca ve Fransızca "Bijî Berxwedana Gerîla", "Kurdistan faşizme mezar olacak", "Diktatör Erdoğan", "Jin Jiyan Azadî", "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" sloganları attı.

Eylemde Türk devletinin Kürt halkına yönelik terörünü teşhir eden bildiriler de dağıtıldı. Türk devletinin kimyasal saldırılar sonucu şehit düşen 17 gerillanın anısına mumlar yakıldı.
Yapılan konuşmalarda Kürt halkıyla her alanda dayanışma içerisinde oldukları mesajı verildi.