Kürt gençleri tecride karşı alanlara çıktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Paris’in Corbeil ile Clichy-sous-Bois banliyöleri, Zürih, Atina ve Bonn'da alanlara çıkan Kürt gençleri, ses çıkarmaya davet etti.

Kürt gençleri, Devrimci Gençlik Hareketleri öncülüğünde birçok ülkede alanlara çıkarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı “ses ver” diyerek, özgürlüğünü istedi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’in Corbeil ile Clichy-sous-Bois banliyölerinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde yürüyüşler yapıldı.

Gençler, Corbeil banliyösünde saat 18.00 civarında Paris tren istasyonuna kadar “Bijî Serok APO”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Ciwan fedayiên Rêber Apo ne” ve “Jin jiyan azadî” sloganları ile yürüdü. İstasyon önünde bir dakikalık saygı duruşu ardından basın açıklaması yapıldı. Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kabul etmediklerini ifade eden gençler, bu insanlık dışı uygulamaya karşı başta Kürt gençliği olmak üzere tüm yurtsever halkı ses vermeye çağırdı.

TCŞ, Paris’in Clichy-sous-Bois banliyösünde de bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan işkence ve tecrit sistemine karşı öfkelerinin net olduğunu belirten gençler, Avrupa halkının da göz yummaması gerektiğini, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün tüm krizlere çözümün vesilesi olacağını vurguladı.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kenti merkez tren istasyonunda Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) gençliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir araya geldi.

Burada açıklama yapan kadınlar, Abdullah Öcalan’ın “Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez” sözünü esas aldıklarını, fiziki özgürlüğü sağlanmadıkça hiçbir kadının da özgür olmayacağını vurguladı. Eylem “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganları ile sonlandırıldı.

ATİNA

Kürt Halk Önderi'ne yönelik tecrit Yunanistan'ın başkenti Atina'da ise düzenlenen yol kesme eylemi ile protesto edildi. 

BONN

Almanya’nın Bonn şehrinde akşam saatlerinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan insanlık dışı tecridi kınamak ve fiziki özgürlüğünü haykırmak için yürüyüş gerçekleştirdi.  

Üzerinde Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşıyarak kentin sokaklarında yürüyüşlerini sürdüren gençler, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. 

TCŞ üyesi gençler, Önderleri Abdullah Öcalan için her zaman alanlarda olacaklarını belirtirken, gençliğin Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan seferberlik çağrısına cevap olması için alanlara çıkması gerektiğini vurguladı. 

Eylem sloganlarla sona erdi.