Kürt gençlik hareketleri birçok ülkede eylem düzenledi

Kürt gençlik hareketleri Türk devletinin kimyasal silahlı saldırılarını Avrupa’nın birçok ülkesinde protesto etti. Paris’te Türk konsolosluğu önünde eylem yapıldı, Berlin’de dev pankart asıldı ve Atina’da yürüyüş gerçekleştirildi.

PARİS’TE TÜRK KONSOLOSLUĞUNA KARŞI EYLEM

Fransa'nın başkenti Paris'te “Apo'cu gençler” Türk konsolosluğuna karşı bir eylem gerçekleştirdi.

Kürt gençleri, kimyasal saldırıları protesto etmek için Türk konsolosluğuna PKK bayrağı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ve intikam yazılı pankart astı.

Apocu Gençlik İnisiyatifi adına konsolosluk önünde yapılan açıklamada Türk ordusunun savaş suçu işlediği tepkisinde bulunuldu.

Şehit düşen gerillaların ne Kürdistan’da ne Avrupa’da ne de dünyanın hiç bir yerinde kanlarının yerde kalmayacağını belirten İnisiyatif, faşist Türk devletinden hesap sorulacağını ve kimyasal gazlarla katledilen intikamlarının alınacağını ifade etti.

BERLİN’DE DEV PANKART

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, Kottbusser Tor’da dev bir pankart astı.

“Türkiye zehirli gazla öldürüyor” yazılı pankart ile AKP-MHP rejiminin Kürdistan’da gerillalara karşı işlediği savaş suçlarına dikkat çekildi.

Pankart güvenlik güçleri tarafından kaldırılmadan önce yaklaşık iki saat boyunca asılı kaldı.

TekoJIN ve TCŞ Berlin aktivistleri eyleme ilişkin şunları ifade etti:

“Faşist Türk devleti bir yılı aşkın bir süredir gerillalara ve sivil halka karşı kimyasal silah kullanmaktadır. OPCW’ye üye devletler, yani Almanya da kimyasal silah kullanımına ilişkin herhangi bir şüphe durumunda soruşturma talebinde bulunmak zorundadır. Şu ana kadar Almanya ve dünyanın geri kalan tüm ülkeleri işgalci Türk devletinin eylemlerini görmezden geldi. Bağımsız bir soruşturma yapılana kadar gençler sessiz kalmayacaktır!”

ATİNA’DA YÜRÜYÜŞ

Gençlik hareketi TCŞ, Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Sintagma ve Monostraki arasındaki caddede yapılan eylem sırasında sık sık “Bijî Berxwedana Gerîla”, “Bijî Berxwedana Zapê”, “Bijî Serok Apo!” sloglanları atıldı.

Almanya’nın Mainz kentinde ise Kürdistan Öğrencileri Birliği (YXK)’liler kimyasal silahları protesto etmek ve Doğu Kürdistan’daki direnişe destek vermek için üniversitede bir araya geldi. Öğrenciler bir tanışma gecesi vesilesiyle faaliyetlerinden bahsetti.