GÖRÜNTÜLÜ

‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük’ seminerleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Hamlesi kapsamında Galizia bölgesinde gençler tarafından panel ve seminerler organize edilerek, ‘Demokratik Konfederalizm ve Kürtler’ tartışıldı.

ÖZGÜRLÜK SEMİNERLERİ

Küresel çapta süren "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm’ hamlesinin birinci yılı dolayısıyla dünyanın birçok bölgesinde sayısız etkinlikler yapılıyor.

Hamle kapsamında İspanya'nın Galizia bölgesinde Santiago de Compostela Üniversitesi Tarih Fakültesi öğrencileri tarafından, Solidaridad Obrera Sendikası, Ardora Yayınevi ve Filistinle Dayanışma Grubu’nun katılımı ile bir seminer düzenlendi. Seminere katılım yoğun oldu.

Seminerde Ortadoğu ekseninde Kürdistan ve Kürt özgürlük hareketi öncülüğündeki mücadele üzerine değerlendirmeler yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik çözüm paradigması ve üçüncü yol önermesinin dünyadaki savaş sürecindeki önemi ifade edildi, kampanyayı büyütme mesajı verildi.

Seminerin ardından üniversite gençliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada Kürt halkı ve Kürt Halk Önderi’ne yönelik saldırı ve baskıların tüm özgürlük isteyen halklara, kimliklere dönük olduğu vurgulandı.

Galizia Bölgesi’nde bir diğer etkinlik de Vigo kentinde gerçekleştirildi. Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi ve gençlik örgütleri öncülüğünde gerçekleştirilen seminerde, Kürt Halk Önderi'nin ‘Demokratik Konfederalizm’ paradigması tartışıldı. Kürt Halk Önderi'nin paradigmasının yaşam bulduğu Rojava devriminin ‘radikal demokrasi’ ekseninde nasıl örgütlendiği ve kadın özgürlükçü, eşitlikçi, ekolojik sisteme nasıl geçiş yapıldığı anlatıldı.

Türk devletinin İmralı'daki tecridinin hiçbir ahlaki ve hukuki yeri olmadığı ve sistemin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinden korktuğu vurgulandı.