Kürt halkı Lozan mitingine çağrıldı

Lozan Antlaşması'nın Yüzüncü Yıldönümü Çalışmaları ve Faaliyetleri Komitesi, Kürt halkını 22 Temmuz’da Lozan’da yapılacak yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırdı.

Komite, Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yapılacak yürüyüş ve mitinge ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Miting 22 Temmuz 2023’te saat 11.30’da “Place de la Navigation” adresinde gerçekleşecek.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden yüz yıl geçti. Lozan mutabakatının Kürt halkı ve Kürdistanlılar açısından sonuçları, Kürdistan'ın bölünmesini, katliamları, inkarları, göçleri ve Kürt halkının varlığının tanınmamasını beraberinde getirdi. Lozan Antlaşması'nın imzalanmasıyla sömürgecilik mekanizması Kürdistan halkı üzerinde meşrulaştırılmaktadır.

Kürt halkı bu anlaşmayı yüz yıllık tarihinde hiçbir şekilde kabul etmemiştir, kabul etmeyecektirler.

Kürdistan halkı 100. yıl dönümünde 22/7-2023 tarihinde düzenleyeceği yürüyüş ve mitinglerle dünyaya çözüm iradesini, kimliğini ve varlığını göstermek istiyor.

Kürt halkını, Kürdistanlıları ve dostlarını 22/7-2023'te Lozan'da varlıklarını, kimliklerini ve iradelerini ilan etmeye ve gerçekleştirilecek tarihi yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.

Katılmanız ulusal bir görevdir, şeref ve şanınıza sahip çıkmaktır. Temennimiz her Kürdün ve Kürdistanlının yürüyüş ve mitinge katılmasıdır!”