Kürtler bir kez daha Cenevre’de BM’ye sırtlarını döndü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak 2021 başlatılan oturma eylemi devam ediyor.

Kürtlerin, "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında Birleşmiş Milletler önünde açtıkları direniş çadırı etrafında her çarşamba günü oturma eylemi düzenliyor.

Bu hafta düzenlenen eylemde 2009 yılında Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinliklerine katılmak üzere Amara yolunda askerler tarafından katledilen Mahsum Karaoğlan ve Mustafa Dağ ile Botan’da 2017 yılında şehit düşen gerillalar Emre Ablak (Partizan Herekol), Aydın Mamak (Kemal Avesta), Abdulmuttalip Tunç (Çekdar Baxtiyar) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'a ilişkin bir konuşma yaptı.

Amara ve Botan şehitlerini anarak eylemlerinin bir buçuk yılına yaklaştığını hatırlatan Atasoy, “işgalci Türk devletinin katliam politikalarına ortak olmayı sürdüren işbirlikçi güçleri her yerde teşhir etmeyi sürdüreceklerini” söyledi.

Atasoy şöyle devam etti: "Bizler bulunduğumuz her yerde Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak sürdürdüğümüz 'Dem dema azadiyê ye' hamlesini sahiplenirken Önderliğimizin ve gerillaların direniş çizgisini esas alarak katliamcı ve işbirlikçi güçlere karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. 'Dem dema azadiyê ye' hamlesini zaferle taçlandırarak şehitlerimize verdiğimiz ‘özgür önderlik, özgür Kürdistan’ sözünü de yerine getirmiş olacağız."

Yapılan konuşmanın ardından sırtlarını BM'ye dönen eylemciler, haklı talepleri karşısında BM'nin suskunluğunu attıkları sloganlarla protesto ettiler. Kürdistanlılar daha sonra oturma eylemine devam etti.