Kürtler BM önünde ‘kimyasal’ soruşturması istedi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler Ofisi önünde ocak ayında başlatılan oturma eylemi devam ediyor.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar 25 Ocak'tan bu yana her hafta çarşamba günü Cenevre’deki BM ofisi önünde açtıkları direniş çadırı etrafında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle oturma eylemi yapıyor.  

Sabah erken saatlerde BM önüne gelen eylemciler saat 13.30'da bir miting düzenledi.

Geçtiğimiz hafta KDP güçleri tarafından HPG gerillalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren 7 gerilla şahsında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam Kürt halkına yönelik tamamen imha ve soykırımı hedef alan bu saldırılara Türk devletinin tüm dünyanın gözü önünde insanlığa karşı suç teşkil eden kimyasal ve zehirli gazlar kullanarak devam ettiğini söyledi.

Sağlam, BM başta olmak üzere uluslararası kurumların doğayı, canlıları ve insanlığı hedef alan kimyasal ve zehirli gazların kullanımına ilişkin uluslararası bir heyet oluşturması için gerekli girişimleri başlatacaklarını bildirdi.

Bu insanlık dışı saldırıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplodan bağımsız olmadığını belirten Sağlam, Türk devletinin imha ve katliam saldırıları ile KDP yönetiminin bu saldırılarla olan ortaklığının da teşhir edilmesi bakımından alanlarda olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.