Langenthal ve Paris’te tecrit protestosu

İsviçre’nin Langenthal ve Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit eylemlerle protesto edildi.

LANGENTHAL

İsviçre'nin Langenthal kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve AKP-MHP’nin faşist ittifakı protesto edildi.

Solothurn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Langenthal Tren İstasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, bir miting gerçekleştirdi. Devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hazırlanan Almanca, Türkçe ve Kürtçe bildiriler okundu.

Yapılan açıklamada, “Türkiye ve Kürdistan zindanlarındaki yüzlerce yoldaşımız Mazlumların, Hayrilerin 80’lerde yaratmış olduğu mücadeleyi bugün 63 gün boyunca gerçekleştirdikleri süresiz açlık grevi ile bizlere direniş çizgisinin dünden bugüne sürmekte olduğunu göstermiştir. Başkan Apo üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit Başkan şahsında Kürt halkına uygulanan tecrittir. ‘Önderliğe yaklaşım savaş ve barış gerekçemizdir’ şiarıyla her gün ve her an alanlarda olmalı; Önderlik üzerindeki tecriti kırıp, AKP-MHP faşist ittifakını boşa çıkartmalıyız” denildi.

Yapılan konuşmaların ardından miting sonlandırıldı.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te şaibeli referandum sonuçları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kadın Hayır Platformu öncülüğünde saat 19.00'da Republique Meydanı’nda yapılan eylemde, ‘Türk faşizmi kaybetti, Kürdistan kazandı’ ‘Öcalan üzerinde uygulanan tecride son verin’ yazılı pankartlar açıldı.

Eylem boyunca ‘Hırsız katil Erdoğan’ sloganları atan eylemciler, "Hayır biz kazandık" dediler.

Eylemde konuşan Fransa Hayır Kadın Platformu ve Kürt Kadın Hareketi temsilcileri, Avrupa’da Hayır kampanyasında yüksek sesle haykıran kadınların YSK’nin seçim sonuçlarını tanımadığı vurgulandı. YSK’nin verdiği sonuçların meşru kabul edilmediğinin dile getirildiği konuşmalarda, “Hırsızlıkla, hileyle ve baskıyla bizi teslim alamayacaklar. Hayır biz kazandık, direneceğiz " denildi.

HDK- Fransa Eş Sözcüsü İbrahim Seydo Aydoğan ise, yapılan şaibeli referandum seçimleri ilişkin şunları ifade etti: "Geçtiğimiz Pazar günü halkın iradesinin demokrasi simülasyonu ile nasıl çalındığına tanıklık ettik. Biat kültürünün dayatıldığı referandumda başta Kürt halkı olmak üzere halklarımız kitlesel bir şekilde ‘hayır’ dediler. Ancak devletin bütün mekanizmaları bu cevaba hazırmış gibi halkın iradesini hileleriyle gasp etmiştir. Bu oyunu bozacağız. Halklar olarak Pazar gününden beri sokaklardayız. Erdoğan ve çetesinin bu darbesine geçit vermeyeceğiz. Buradayız. Diktatörlüğe Hayır, Faşizme Hayır. Sonuna kadar hayır".

Öcalan üzerinde uygulanan tecrite dikkat çeken Paris DKTM Meclisi Eş Başkanı Mehmet Ali Yıldız ise, açlık grevlerine ilişkin şunları söyledi: “Arkadaşlarımız bu zor şartlarda muhteşem bir direnişle üzerlerine düşen görevi yerine getirmişlerdir. Bundan sonra bizler daha aktif bir şekilde alanlarda olmalıyız, Öndeliğin üzerindeki tecriti kırmalıyız".

Hileli seçim sonuçlarında değinen Yıldız, şunları ifade etti "OHAL koşullarında, faşizan saldırlar ve silahların gölgesinde yapılan referandumda bir de hileyi ve hırsızlığı ekleyerek, 2,5 milyon oyu çaldılar. Bizler bu sonuçları tanımıyoruz ve her zaman halkımızın yanında olacağız ve de Newroz ruhuyla direneceğiz.”

Eylem, ‘Diktatör Erdoğan’ ve ‘Biji Serok Apo’ sloganlarıyla son buldu.