GÖRÜNTÜLÜ

Latin Amerika'da 'Abdullah Öcalan' etkinlikleri

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa politik çözüm" hamlesi çerçevesinde Latin Amerika'da da eylem ve etkinlikler sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sistematik olarak yürütülen ağırlaştırılmış tecrit sistemini kırmak için geçtiğimiz yıl başlatılan "Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa politik çözüm" hamlesi çerçevesinde Latin Amerika'da da eylemler sürüyor.

Kıtada bulunan Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi ile dayanışma komiteleri ve Demokratik Modernite Akademisine bağlı çalışma gruplarının öncülüğünde, uluslararası komplonun yıldönümü vesilesiyle 1-11 Ekim'de dünya genelinde başlatılan Abdullah Öcalan Eylem Günleri çerçevesinde eylemlerin startı verildi.

Öcalan Eylem Günleri çerçevesinde Abdullah Öcalan'ın makaleleri okunacak, sözlerinden oluşan "Fikir, zikir, çalaki" konulu fotoğraf sergisi yapılacak. Yine demokratik konfederalizm seminerleri yapılacak ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesini konu alan Bakur, Sara gibi belgeseller izlenecek. "Duvarlara resim sanatı" sanatçıları tarafından sokak ve üniversitelerde boyama gibi bir çok etkinliğin de startı verildi. Eylem günleri vesilesi ile Medellin Kadınlar Geleceği Örüyor -Kürt Kadın Hareketi Dayanışma Komitesi tarafından bir video yayımlandı.

EYLEM GÜNLERİ İÇİN AKTİVİTELER

Abdullah Öcalan Eylem Günleri çerçevesinde yapılacak aktiviteler şöyle:

- Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Kürdistan Kadın hareketi dayanışma komitesi tarafından 2 Ekim günü Plazo de Mayo'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumunun kamuoyu ile paylaşılacağı bir sokak eyleminin gerçekleşmesi,

-Meksika'nın başkentinde Kürdistan kadın hareketi ile dayanışma komitesi ve La Resistencia Kültür Evi tarafından 3-10 Ekim tarihleri arasında "Öcalan: Düşünce, söz ve eylem döngüsü" adıyla fotoğraf sergisi. 

-Ayrıca eylem günleri kapsamında 3 ve 10 Ekim tarihlerinde Sara ve Bakur belgesellerinin gösterimi, 

-Yine Meksika'nın başkentinde Vendaval kooperatifi tarafından 17-20 Ekim tarihleri arasında fotoğraf sergisi ve söyleşi,

-10 Ekim'de Kolombiya'nın Bogota şehrinde, Demokratik Modernite Akademisine bağlı çalışma grupları tarafından eylem günleri çerçevesinde Sokak Duvar Resmi eylemi ve Abdullah Öcalan'ın makalelerinin okunacağı söyleşi,

-11 Ekim günü Kolombiya'nın Medellin şehrinde Kadınlar geleceği örüyor - Kürdistan Kadın Hareketi İle Dayanışma Komitesi tarafından Antioquia Üniversitesi'nde Abdullah Öcalan'ın resmi çizilecek.

-9 Ekim'de Arjantin-Jujuy'da Kadın Hareketi Dayanışma Komitesi öncülüğünde su ve topraklarını korumak için direnen yerli halk grupları ile buluşma ve Abdullah Öcalan'ın ekoloji ile ilgili perspektiflerinin paylaşılması, 

-11 Ekim'de Arjantin-Jujuy'da bulunan La Casa Tomada'da "Demokratik Konfederalizm- Chiapas ve Kürdistan" konulu bir etkinlik ve Fikir Zikir Çalaki konulu fotoğraf sergisi düzenlenecek.