Lavrio’da Şehit Çiyager için anma

Amed'in Sur ilçesinde gerçekleşen Özyönetim Direnişine komutanlık eden şehit Çiyager, Atina'da bulunan Lavrio kampında düzenlenen törenle anıldı.

Yunanistan'ın başkenti Atina’ya bağlı Lavrio kasabasındaki Kürt kampında Amed'in Sur ilçesinde gerçekleşen Özyönetim Direnişine komutanlık eden Şehit Çiyager için anma töreni düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) tarafından gerçekleştirilen anmaya Kürdistan Kültür Derneği üyeleri ile çok sayıda kişi  katılırken, anmanın gerçekleştirildiği salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Şehit Çiyager ve PKK bayrakları asıldı.

Şehitler anısına düzenlenen saygı duruşunun ardından YPS Koordinasyonu'nun mesajı okundu.

Ardından Sur direnişinde yer alan Agit Amed, söz aldı. Kürdistan şehitlerini anarak konuşmaya başlayan Amed, Sur direnişin anlam ve önemine değindi. Şehit Çiyager'in komutanlığının ve çizgisinin Önder Öcalan'ın çizgisi olduğuna dikkat çeken Amed, sözlerini Şehit Çiyager'in "Son ne olursa olsun muhteşem olacak" sözüyle tamamladı. Amed'in konuşmasının ardından yurttaşlar  "Şehit namirin", "Bijî Serok Apo" sloganları attı. Konuşmaların ardından tören Şehit Çiyager'in yaşamını konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Gösterimin ardından tören alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu.