Lavrio'da tecride karşı yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecrit ve başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların sessizliğine karşı Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio kampında bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi, TJK-E ve TCŞ öncülüğünde Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio kampında bir araya gelen kitle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Yürüyüşe geçen kitle sık sık "Bê Serok Jiyan Nabe", "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerîla" sloganları attı.

Yürüyüş sonrası açıklamanın yapılacağı meydanda toplanan eylemciler önce Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşen özgürlük savaşçıları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi adına konuşan Erkan Erenci, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecride dikkat çekerek, Türk devletini kınarken, uluslararası kurumların sessiz ortaklığına işaret etti.

20 ayı aşkın süredir hiçbir haber alınamayan Abdullah Öcalan’ın, CPT'nin en son İmralı'ya yaptığı ziyarette görüşe çıkmadığına dair bilgilerin kaygı verici olduğunu belirten Erenci, avukatların bir an önce Kürt Halk Önderi ile görüşmesine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kürdistan'da süren savaşın ve siyasi soykırım operasyonlarının İmralı tecrit sisteminden bağımsız olmadığını belirten Erenci, Kürt halkının ve dostlarının gerek Kürdistan ve Türkiye’de gerekse dünyanın dört bir yanında geliştireceği dayanışmanın tecridi kırabileceğinin altını çizdi.

Erenci, "CPT, İmralı'daki tecrit uygulamasından haberdardır ve sessizliğini sürdürüyor. OPCW'nin kimyasal silah kullanımına karşı sessizliği ne ise CPT'nin İmralı'daki yoğun tecride karşı sessizliği de aynı durumu ifade etmektedir. Bugün tecrit edilen Kürt Halk Önderi şahsında Kürt halkının kendisi ve geleceğidir. Bu nedenle başta Kürt halkı olmak üzere demokratik, sol ve sosyalist kesimler, Kürtlerin dostları, bu tecride karşı seslerini daha fazla yükseltmelidir. Başta CPT olmak üzere, İmralı işkence sistemine ortak olan tüm uluslararası kurumlar ve faşist TC devleti teşhir edilerek tecrit ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sloganlar eşliğinde eyleme son verildi.