Leipzig ve Duisburg’da kimyasala karşı eylemler

Almanya’nın Leipzig ve Duisburg kentlerinde Türk devletinin Kürdistan’ı işgal saldırılarına ve kimyasal kullanımına dikkat çekmek amacıyla çadır açıldı. Leipzig’de sergilenen tiyatral performans dikkat çekti.

Almanya'nın Leipzig ve Duisburg kentlerinde Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı kimyasal silah saldırılarını protesto etmek, kamuoyu yaratmak ve 12 Kasım Düsseldorf  yürüyüşüne çağrı yapmak amacıyla çadır eylemleri yapıldı.

LEIPZIG

Leipzig kent merkezinde Türk devletinin kimyasal kullanımına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen çadır eyleminde bu kapsamda teatral performans gösterildi.   

İnsanların siren sesleriyle birlikte yaşadığı panik ve uçak saldırıları ile yere düştükleri anları karakterize eden tiyatro, çevreden geçenlerin dikkatini çekti. Belirli aralıklarla üç kez tekrarlanan gösterimle birlikte bildiri okunup çevredekilere dağıtıldı.

Standı ziyaret edenlere Almanya devleti dahil NATO'nun bu saldırıları desteklediği ve OPCW’nin sessizliği anlatıldı.

Saat 13.00’da başlayan eylem, saat 16.30’da “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları ile sonlandı.

DUISBURG

Duisburg DKTM ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından aynı amaçla çadır eylemi yapıldı.

Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü-OPCW’nin sessizliğine dikkat çekilen ve 12 Kasım Düsseldorf Yürüyüşüne katılım çağrısı içeren bildirilerin dağıtıldığı eylem, Duisburg şehir merkezi Avendunkplatz'da saat 14.00’da başlayıp 17.00’a kadar sürdü.

Açıklamalar, bildiri dağıtımı ve imza toplama şeklinde sürdürülen eylem, 12 Kasım günü Düsseldorf’ta yapılacak eylem çağrısı ardından sona erdi.